ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Polifonia a càrrec del Cor Francesc Valls

27/11/2018 |

 

Estrena obra d’encàrrec, Dixit Dominus d’Albert Guinovart. 

Les vespres cantades és una acte litúrgic diari a la Catedral de Barcelona però que el proper diumenge s’incorpora la polifonia seguits de les antífones gregorianes. La polifonia acompanya les pregàries i lectures corresponents a l’acte religiós. Els salms i les antífones que s’interpretaran al llarg de les vespres responen a l’esperit de la reconstrucció històrica que mou els objectius fundacionals i ajuda a millorar la dinàmica artística del Cor Francesc Valls. Tot i que a Barcelona s’ha perdut el costum d’acompanyar les vespres amb música polifònica, és una tradició que a Anglaterra o a França, continua en plena vigència.

La novetat d’aquest any és l’encàrrec que s’ha fet al compositor català Albert Guinovart. Ha escrit el Dixit Dominus. Aquesta invitació coincideix amb un dels principals objectius del grup que és fomentar la composició religiosa actual.

L’ofici es farà al cor central de la Catedral de Barcelona i cantaran els membres del Cor Francesc Valls, dirigits per Pere Lluís Biosca, director titular.
 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet