ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

González de la Rubia, premiat en el Concurs Internacional de Guitarra d'Amèrica

28/11/2018 |

 

El compositor, pianista i director català Domènec González de la Rubia va ser guardonat l’octubre passat amb el tercer premi del II Concurs Internacional de Composició per a Guitarra d’Amèrica, que convoca el Centro Latinoamericano de la Guitarra de Veneçuela, per l’obra Virya. El jurat d’aquest premi estava format per Ernesto Lunagómez, Andrés Eloy Rodríguez, Efraín Silva, Alberto d’Alessandro i Jonnathan el Barouki.

La presència de Domènec González de la Rubia, així com la interpretació de les seves obres és habitual, tant a nivell nacional com internacional. El músic ha estat convidat a diferents festivals internacionals, a Moscou, Kazan i Chicago, i també a països com Corea, Argentina, Eslovàquia, Itàlia, Bèlgica, Veneçuela, Txèquia, Colòmbia, Cuba, els Estats Units, França o Rússia. Aquest mes de novembre González de la Rubia ha estat convidat per la Universidad Nacional de Colòmbia, a Bogotà, per impartir diverses classes de composició i direcció.

El músic és el president de l’Associació Catalana de Compositors (ACC) i de la Federació d’Associacions Ibèriques de Compositors (FAIC); també és membre d’honor de l’Acadèmia Catalana de la Música. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet