ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Neix l'Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida

30/11/2018 |

 

L’octubre passat es va anunciar la creació de l’Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OITLL), una iniciativa important de suport pedagògic impulsada per l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) amb la voluntat de donar més eines formatives a les noves generacions d’intèrprets musicals lleidatans i l’oportunitat de fer un treball orquestral de qualitat, lúdic i engrescador. L’OITLL, formada per nens i nenes estudiants de música dels darrers cursos del grau elemental i inici del grau professional, de les escoles de música i conservatoris de les poblacions de tota la demarcació de Lleida, hi han accedit mitjançant una convocatòria pública i començarà a treballar l’any que ve amb assajos que tindran lloc el 26 de gener a Lleida, el 2 de febrer a Agramunt, el 16 de febrer a Ponts i el 23 de febrer a Cervera, amb concert final inclòs. L’OITLL serà dirigida per Albert Gumí, un dels directors amb més experiència en la formació de joves músics del nostre país.

En aquest primer any es proposarà un repertori basat en obres de diferents èpoques, des del Renaixement fins a l’actualitat, passant pels períodes més representatius: Barroc, Classicisme, Romanticisme i músiques actuals d’arreu del món. La finalitat d’aquesta tria pretén que els joves músics puguin fer un aprenentatge divers i que formin la seva sensibilitat mitjançant músiques d’estils marcadament diferents.

La plantilla estarà formada pels instruments habituals d’una orquestra simfònica (violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó, tuba, percussió, arpa) i altres instruments acústics (saxo, flauta de bec, guitarra clàssica, acordió…). Han quedat exempts del projecte els instruments amplificats i els pianos o teclats.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet