ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Curs Internacional d'Interpretació de Lied amb Wolfram Rieger a l'ESMUC

1/12/2018 |

 

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i l’Associació Franz Schubert refermen la seva col·laboració organitzant un curs de lied. Així, el reconegut pianista Wolfram Rieger impartirà el Curs Internacional d’Interpretació de Lied, que tindrà lloc de l’1 al 4 de desembre a l’ESMUC, que compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell. Amb aquest curs, Rieger haurà impartit 23 cursos de lied a la ciutat de Barcelona. Els participants oferiran un concert final obert a tot el públic a l’Auditori Acadèmic de l’ESMUC (Sala 4 de l’Auditori de Barcelona) el dimarts 4 de desembre a les 17 hores, en què interpretaran les obres treballades durant el curs, principalment dels compositors austríacs dels segle XIX Franz Schubert i Hugo Wolf.

El curs esdevé una gran ocasió d’aprenentatge per als estudiants de lied de l’ESMUC, ja que el centre ofereix des del 2014 un màster artístic d’estudis avançats en aquest gènere musical, que és l’únic d’aquesta especialitat en tot l’Estat espanyol i també és dels pocs a Europa que la treballa com a veritable música de cambra en duo cantant-pianista. Dos duos d’estudiants de l’Escola estan becats per participar en el curs gratuïtament i els membres la comunitat educativa de l’ESMUC podran assistir-hi com a oients.

El pianista alemany Wolfram Rieger va començar a ensenyar a l’Hochschule de Munic el 1991 quan encara era estudiant i el 1998 es va convertir en professor de l’Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín. Rieger realitza regularment classes magistrals a Europa i el Japó i és convidat en importants centres de música i festivals de tot el món, com ara les Schubertíades de Feldkirch i Vilabertran, el Concertgebouw d’Amsterdam, el Wigmore Hall de Londres i el Konzerthaus i el Musikverein de Viena. El pianista ha acompanyat al llarg de la seva carrera a cantants molt reconeguts, com Brigitte Fassbaender, Barbara Bonney, Thomas Hampson i Anja Harteros, entre d’altres.

L’Associació Franz Schubert té com a objectiu principal la promoció de nous músics i projectes mitjançant l’intercanvi de coneixements i dóna suport a una tradició cultural i artística que posa en el centre la cançó poètica i la música de cambra. Per la seva banda, l’ESMUC és l’únic centre oficial d’iniciativa pública que imparteix a Catalunya el grau superior de música. Les dues institucions tenen la voluntat de continuar la col·laboració en un futur i ampliar-la amb altres activitats. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet