ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Brahms, com a casa

9/12/2018 |

 

El duet pianístic Carles & Sofia presenta en primícia mundial el projecte ‘Brahms Lieder’ a Hamburg, la ciutat natal del cèlebre músic i compositor alemany

El nou CD Brahms Lie­der per a piano a qua­tre mans és una primícia mun­dial, un pro­jecte creat en exclu­siva pel duo de piano Car­les & Sofia (Artis­tes Steinway). Aquest CD és el pri­mer esglaó d’un ambiciós pro­jecte dels artis­tes giro­nins que, amb més de trenta anys de car­rera, ha estat qua­li­fi­cat per la premsa inter­na­ci­o­nal com un dels millors duets de piano a qua­tre mans del món, “havent demos­trat sem­pre la seva capa­ci­tat de con­nec­tar emo­ci­o­nal­ment amb tot tipus de música, de múlti­ples naci­o­na­li­tats i cul­tu­res, en què la germànica n’és un dels màxims expo­nents”.

Car­les i Sofia han deci­dit encar­re­gar les trans­crip­ci­ons dels seus lie­der germànics pre­fe­rits al seu admi­rat amic i com­po­si­tor ale­many Chris­toph Ewers. El CD conté des de les cançons més cone­gu­des de Brahms, com ara la famosa cançó de bres­sol Gute Nacht, fins als lie­der més trans­cen­den­tals i dramàtics, com ara les 4 Cançons Seri­o­ses, pas­sant pels excep­ci­o­nals lie­der per a viola, mez­zo­so­prano i piano. L’èmfasi en la trans­cendència i el dra­ma­tisme és una de les par­ti­cu­la­ri­tats i trets dis­tin­tius del reper­tori a qua­tre mans del duet.

Brahms Lie­der és un home­natge, l’expressió del per­so­nal reco­nei­xe­ment i admi­ració de Car­les & Sofia envers la música ale­ma­nya. El CD va ser pre­sen­tat ofi­ci­al­ment el pas­sat 29 de novem­bre a Ham­burg, la ciu­tat natal de Johan­nes Brahms, davant la presència del trans­crip­tor Chris­toph Ewers, a l’Alto­naer Museum. Els lie­der han for­mat sem­pre part de Car­les i Sofia. La poe­sia, el lirisme, el dra­ma­tisme, tot el ven­tall d’emo­ci­ons que s’hi expres­sen han corprès sem­pre el duet. Amb els anys d’experiència, han desen­vo­lu­pat una tècnica espe­cial amb les qua­tre mans, acon­se­guint tras­pas­sar el lirisme del cant al piano, tot con­ser­vant el legato de la veu, l’elegància del fra­seig i la justa mesura emo­ci­o­nal en tot moment. 

J.C.L
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet