ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Descobrir la història dels Güell per Nadal

17/12/2018 |

 

El primer edifici que Eusebi Güell (1846-1918) va encarregar al seu amic Antoni Gaudí, abans del Parc Güell i la Colònia Güell, va ser un palau familiar, que havia de ser també un punt de trobada de la burgesia del moment. Els Güell hi van viure del 1888 al 1945, quan va passar a mans de la Diputació de Barcelona. Avui, el Palau Güell és un espai cultural i aquest Nadal s’hi ofereixen activitats per descobrir la història de l’edifici i la família que hi habitava.

 

 

La impressionant sala central del Palau Güell ha acollit aquest 14 de desembre el caliu de les nadales i les cançons infantils per encetar les seves activitats nadalenques. El cor de l’Escola Labouré, que es troba al costat de La Rambla, hi ha cantat cançons com el Fum, fum, fum, Recuérdame de la pel·lícula de Disney Coco o Happy de Pharrell Williams. L’activitat ha reunit a molts pares i mares dels petits. La tècnica en gestió cultural del Palau Güell, Anaïs Barnolas, explica que d’aquesta manera la gent del barri també visita l’edifici, freqüentat generalment per turistes. La sala central és una mostra del modernisme més fi i la fusió d’estils dels edificis luxosos de finals del s. XIX. Un milionari americà se’n va enamorar i volia traslladar el palau pedra per pedra al seu país abans que la diputació se l’acabés quedant.

 

Una de les activitats més singulars té lloc el 15 de desembre a la nit, de 20:30 a 22h. Es tracta d’un recorregut nocturn per l’edifici, amb accés a espais normalment tancats al públic. Serà una mirada més propera al palau, que permetrà als visitants mirar pels espiells i les finestrelles de les diverses estances mentre es ressegueix la història i la vida quotidiana dels seus antics habitants. A banda d’aquesta activitat, durant el dia es podrà visitar el Palau Güell gratuïtament, amb motiu de l’aniversari del naixement d’Eusebi Güell. L’endemà, diumenge dia 16, hi ha una ruta guiada que connecta quatre palaus de Ciutat Vella relacionats amb els Güell: el Palau Moja, propietat del marquès de Comillas i sogre d’Eusebi, el Palau Fonollar, d’Eusebi Güell, la casa de Joan Güell i Ferrer (pare d’Eusebi) i per últim el Palau Güell.

 

El 21 de desembre es representarà a la sala principal del palau el tercer acte de l’òpera Garraf, que el músic Josep García Robles i el poeta Ramon Picó i Campanar van voler dedicar a Eusebi Güell. Picó converteix el Garraf, lloc que els Güell freqüentaven, en un personatge mitològic protagonista dins d’una òpera amb la cosmovisió i les divinitats de la mitologia grega. El Cor Cambra de la UAB i el piano acompanyaran als 5 solistes, que es valdran de l’espai de la sala per transportar-nos als diferents indrets: la capelleta lateral, per exemple, esdevindrà una cova recòndita. El tercer acte, l’únic que es representarà, és “el que més sorprengué la premsa contemporània, el més inspirat, on la poesia heroica s’agermana amb el traç valent i efectista” segons Francesc Cortès, director musical de Garraf.

 

Els infants també podran conèixer la família Güell i el seu palau. En la visita teatralitzada del 24 de desembre, Antoni Gaudí farà una visita al seu amic i mecenes Eusebi Güell, i passejaran per l’edifici comentant els problemes que va suposar construir-lo i les anècdotes que amaga. El dia 28 de desembre, pares i fills podran dissenyar una façana modernista en el taller “Fes d’arquitecte de Güell”, amb el procés d’estampació de la monotípia. Per últim, la canalla també podrà gaudir de la visita dinàmica “Els documents secrets de Gaudí”. Si segueixen les pistes, podran descobrir uns pergamins misteriosos.

 

A la pàgina web del Palau Güell trobareu més informació sobre totes les activitats. 

Ivet Armengol
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet