ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Un concert per descobrir Roger Morelló

19/1/2019 |

 

Seleccionar talent jove del panorama musical català i promocionar-lo. Aquesta és la intenció del Cicle Residències Musicals a La Pedrera, una iniciativa que motiva a quatre intèrprets perquè participin en unes residències de treball i creïn noves programacions en col·laboració amb altres intèrprets, i finalment perquè ensenyin els seus resultats en concerts oferts al gran públic. Aquest diumenge 20 de gener és el torn de Roger Morelló, que durà a terme un concert de cambra amb clarinet, violí i piano a les 18h a l’Auditori de La Pedrera.

Roger Morelló és un violoncel·lista de vint-i-cinc anys que ha estudiat al Conservatori Professional de Música de Vilaseca, on ha rebut el Premi d’honor. Ha complementat els seus estudis a Sant Sebastià, on ha cursat el Grau Superior a Musikene, Centre Superior de Música del País Basc i amb el Màster a la Universitat de Música i Dansa de Colònia (Alemanya). Així mateix, ha actuat a països com França, Gran Bretanya, Suècia, Àustria, Alemanya, Països Baixos, Itàlia i Espanya. Ha tingut l’oportunitat de tocar com a solista en importants sales com la Filharmònica de Berlin, l’Auditori Pau Casals i l’Auditori Josep Carreres, entre d’altres, i és col·laborador habitual de la Fundació Yehudi Menuhin.

Morelló és un dels quatre seleccionats dins del Cicle Residències Musicals a La Pedrera, que enguany va rebre 40 candidats i va comptar amb set finalistes. Un projecte que es va iniciar la temporada 2012-13 i que s’ha consolidat en l’objectiu de promocionar joves talents de la interpretació musical del nostre país amb propostes de rellevància. El projecte manté la seva essència després de cinc temporades d’un èxit reconegut tant per la crítica especialitzada com pels espectadors, així com pel compromís i la satisfacció dels residents.

Els altres tres intèrprets que enguany estan gaudint de l’oportunitat que dona la Fundació Catalunya La Pedrer són la violinista Sara Cubarsi (1991), la pianista Marta Puig (1992) i el compositor Joan Magrané (1988). Aquest últim ha sigut l’encarregat de crear una peça per a cada músic resident, cançons que seran estrenades dins la temporada de concerts a La Pedrera. Magrané ha estat reconegut amb el premi Castafiore de Núvol 2018 per la seva Missa a 6 veus, i participarà a la revista especial que Núvol està preparant per aquest febrer, dedicada a la multitud d’esdeveniments de música que clàssica que tindran lloc durant aquest mes i coincidint amb el Festival Barcelona Obertura.

El calendari de programació previst per La Pedrera ofereix un concert el tercer diumenge de cada mes a la tarda. Aquest diumenge 20 de gener, Roger Morelló oferirà un concert de cambra amb els intèrprets convidats Jaume Guri, al violí; Dani Ruiz, al piano, i Juncal Salada, al clarinet. S’hi podran sentir obres de Rachmaninoff, Schubert i Brahms. La voluntat és que l’artista resident presenti tota la seva versatilitat, que incentivi l’ampliació de repertoris i, alhora, que el concert contribueixi a la projecció exterior de la seva carrera, tot fidelitzant el públic local cap a la seva proposta artística.

El cicle comença Residències Musicals va començar diumenge 16 de setembre amb el concert de Sara Cubarsi, que va inaugurar la temporada amb un recital de violí amb projecció de sons electrònics de la mà de Violeta Cubarsi, la intèrpret convidada. Aquí podeu consultar la programació restant, que s’allargarà fins el maig del 2019. 


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet