ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Hospital Parc Taulí es convertirà en un auditori musical gràcies a la Fundació de Jordi Savall

19/1/2019 |

 

El programa social conegut com “El Somni d’Orfeu” ofereix des de fa tres any concerts a hospitals i presons amb la voluntat d’apropar la música als qui més la necessiten.

La temporada del 2019 arranca amb dos concerts el proper dimarts dia 22 de gener. El primer a l’hospital de Sabadell obert al públic i el segon al centre penitenciari Can Brians exclusivament per a usuaris del centre.

El conjunt musical Orpheus XXI, ideat per Jordi Savall i integrat per músics professionals immigrants i refugiats, actuaran al vestíbul de l’hospital i a les àrees d’hemodialisi i oncologia

 

 


Portar la música a persones que més la necessiten i que passen per situacions complicades és l’objectiu principal del programa “El Somni d’Orfeu” que empeny des de fa tres anys la Fundació Centre Internacional de Música Antiga de Jordi Savall i que aquest proper dimarts arranca un nou curs amb 14 concerts a hospitals i presons de Catalunya. L’hospital El Parc Taulí de Sabadell és el primer dels escenaris on se celebra aquest projecte aquest 2019. Dimarts que ve, quatre músics del conjunt Orpheus XXI farà concerts de petit format en les àrees d’oncologia i d’hemodiàlisi i, a les 11:00h del matí, també oferirà un concert obert a tots els públics al vestíbul de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Aquest és el primer dels 14 concerts que la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, de Jordi Savall, ofereix aquest 2019, pràcticament dos cada mes. El prestigiós músic participa en algunes ocasions en aquests concerts de petit format i també ho fan el seu fill Ferran i músics de les formacions Hespèrion XXI i Orpheus XXI. Savall va impulsar aquest projecte al 2016 de manera que la música arribés a espais on no és habitual. La música és, com ha recordat en diferents ocasions Savall, “la més espiritual de totes les arts: és l’art on el record, la força del record de l’oient, és equiparable a l’emoció de l’intèrpret”. De fet, “moltes melodies populars van ser creades per ajudar a les persones en els moments difícils”.

Amb aquest projecte Jordi Savall pretén reivindicar el poder transformador de la música i oferir així a aquests oients experiències úniques a través dels seus múltiples repertoris. Experiències que desperten la percepció i la sensibilitat, que promouen el diàleg i la tolerància i que, alhora, dibuixen un somriure a aquells a qui va adreçada. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet