ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El poder de la música clàssica

26/1/2019 |

 

Existeixen estudis que volen demostrar que la música és l’únic -o, si més no, un dels pocs- element que aconsegueix enllaçar a tota la humanitat. I així ho farà amb Barcelona i Andorra, que aquest dissabte 26 de gener uniran forces per apropar la música clàssica a tot el que estigui interessat. El Cor de Cambra del Palau de la Música i l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) presentaran Rituals. Fronteres espirituals en el marc del festival ORDINO CLÀSSIC a les 19 hores, a l’Auditori Nacional d’Andorra.

Ambdues formacions tenen una trajectòria de més de 20 anys i gaudeixen de prestigi dins el món de la música clàssica. De fet, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana és un dels cors professionals més prestigiosos de l’Estat espanyol. Amb els objectius de difondre la música coral universal, promoure el patrimoni musical català i fomentar la nova creació, ha realitzat un recorregut de renom tant en l’àmbit nacional com internacional. I ara col·laborarà amb l’ONCA en el que serà un concert de gran format: amb cor, piano i orquestra.

Els dos conjunts actuaran sota la direcció de Xavier Puig i amb Gerard Claret com a concertino. Actualment, Puig no és només el director del Cor de Cambra del Palau de la Música, sinó també de l’Orquestra de Girona, del Cor de Cambra de l’Auditori de Lleida i de la Coral Ginesta de Cervera. La seva carrera dins de la música el va llançar a la direcció d’orquestres l’any 2002, i des d’aleshores ha format part d’alguns dels conjunts més importants de Catalunya, de programes televisius i de festivals dedicats a la música clàssica.

Per la seva banda, Claret ha treballat amb nombroses personalitats del món clàssic i ha arribat a actuar amb orquestres d’arreu d’Europa, Turquia, Rússia i el Japó. Des del 1993 es va consolidar com a concertino-director de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (JONCA), però no només ha desenvolupat la seva vessant com a intèrpret, sinó també com a pedagog. Entre altres càrrecs, va ser el fundador de l’Escola de Música de Barcelona, del Curs Internacional de Música de Vic i del Trio de Barcelona.

Per tant, els assistents al concert i els músics d’ambdós conjunts gaudiran de la direcció de dos personatges destacats de la música clàssica catalana contemporània. I si bé els noms dels participants porten a creure en un concert de categoria, el repertori ajuda a assegurar-ne la qualitat. El programa que oferirà el concert de l’ORDINO CLÀSSIC suposarà una recerca dels límits entre l’espiritualitat i la bellesa.

Les orquestres ens faran viatjar gràcies el seu repertori per la frontera que existeix entre l’humà i el diví. Els protagonistes de les peces seran Philip Glass, Johan Sebastian Bach i Arvo Pärt. Els tres són artistes que, tot i haver compost les seves obres en èpoques i contextos molt diferents, el que intentaven amb les peces era trobar aquesta línia divisòria entre dos mons que creiem molt allunyats.

Per tot aquell que no pugui assistir a l’estrena del concert a Andorra, aquest es repetirà l’endemà, diumenge 27 de gener, al Palau de la Música Catalana. Les entrades es poden adquirir a través de la web d’ORDINO CLÀSSIC. 

Andrea Blázquez
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet