ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Mercedes Conde Pons serà la directora artística adjunta del Palau de la Música Catalana a partir de

31/1/2019 |

 

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana comptarà, a partir de la temporada 2019-20, amb Mercedes Conde Pons com a directora artística adjunta. Aquest nou nomenament és el resultat d’un concurs intern per cobrir aquesta plaça. Fins el proper mes d’agost, i des del 2011, el càrrec ha estat assumit per Víctor Garcia de Gomar, qui ha contribuït a assolir amb èxit els reptes de la institució i a qui la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana agraeix enormement la seva dedicació i compromís durant aquests anys.

Amb el nou nomenament, continua el model de gestió artística que ha desenvolupat el Palau de la Música Catalana les darreres temporades i que es caracteritza per un treball en equip. Mercedes Conde s’incorporarà a aquest equip, en què tenen un paper rellevant Simon Halsey (director artístic dels cors de l’Orfeó Català) i la resta de directors dels cors de la casa (Pablo Larraz, sotsdirector de l’Orfeó Català; Xavier Puig, director principal del Cor de Cambra; Esteve Nabona, director del Cor Jove i de l’Escola Coral; Buia Reixach, directora del Cor de Noies; Glòria Coma, directora del Cor Infantil; Glòria Fernàndez, directora del Cor Mitjans; i Mercè Pi, directora del Cor Petits); i en què la responsabilitat final és assumida pel director general Joan Oller. Per completar aquesta tasca es compta també amb l’experiència i el suport de la Comissió Artística de la Junta de l’Orfeó Català, presidida pel mestre Antoni Ros Marbà, vicepresident segon de l’Associació. Ros Marbà ha participat conjuntament amb el director general en el procés de selecció.

Els objectius de la programació seguiran essent els mateixos que els darrers anys i que venen donats pel Pla Estratègic de l’entitat. Aquests són: la centralitat de la música coral, la recerca de l’excel·lència, dotar la programació d’una personalitat pròpia, la internacionalització del Palau i l’Orfeó Català i els altres cors, la pluralitat de perspectives i períodes històrics, el suport a la creació, el suport als joves intèrprets amb especial atenció als del nostre país, el suport al patrimoni musical català, l’interès per desenvolupar activitats complementàries i connexions amb altres arts, l’atenció prioritària a la vessant educativa i social de la institució, i sobretot, l’ampliació en quantitat i varietat dels públics de la institució. Properament l’entitat presentarà el proper Pla Estratègic per al període 2019-2022 on s’explicitarà la voluntat de mantenir aquests criteris de programació que han permès fer créixer l’impacte cultural del Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català i recuperar la confiança de la societat en la institució.

Mercedes Conde Pons, doncs, treballarà com a adjunta per als temes artístics amb Joan Oller, tot donant continuïtat al projecte i treballant per enfortir el discurs artístic propi de la programació del temple modernista. Conde és llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i Màster en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, amb un projecte final sobre Joan Maragall i la música. Té un postgrau en Gestió d’Empreses en la Indústria de la Música per la IDEC-Universitat Pompeu Fabra i va realitzar estudis musicals a l’Acadèmia Marshall. Va ser cantant del Cor Jove de l’Orfeó Català i també del Cor Anton Bruckner. Actualment és directora de la “Revista Musical Catalana”, coordinadora del cicle de joves talents El Primer Palau i del Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català i ha realitzat diverses publicacions entre les quals, la coordinació del llibre Història Musical del Palau. 1908-2018.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet