ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

XI temporada La Música del Cel, a Granollers

12/2/2019 |

 

El proper diumenge 17 de febrer començarà l’onzena temporada La Música del Cel, el cicle de concerts entorn de l’orgue Josep Maria Ruera de l’església de Sant Esteve de Granollers que organitza la Fundació Pro Música Sacra Granollers.

Amb un total de deu concerts, fins al 26 de desembre el cicle presenta una programació singular, la majoria de producció pròpia. En la primera cita, el pianista Jordi Masó i l’organista Vicenç Prunés (organista de Sant Esteve de Granollers) proposaran “confidències entre tecles” amb el programa “Pian-O-rgue”, que inclou obres de Cesar Franck, Myron Roberts, Johann S. Bach, Samuel Barber, Brendam Graham i Rolf Lovland.

Al concert amb el programa “Splendor et lumen” (19 de març), l’organista francès Gabriel Marghieri també inclourà una classe magistral per a estudiants, així com ho farà l’organista noruega Linda Mothes (17 de novembre) amb el concert “Glacials musica. El so del gel”, dedicat a l’orgue escandinau. El Concert de Rams (14 d’abril) presentarà el programa sacre “Amb branques de Gatsaule”, que inclourà cants de l’Església ortodoxa, a càrrec del quartet vocal Catalinka –format per Josep Camós (tenor), Anna Bobrik (soprano), Daniel Morales (baix-baríton) i Vera Krasnoperova (mezzosoprano)–, mentre que la música sacra coral amb orgue se sentirà en el programa “In vocibus est gratia”, sorgit de la Camerata Sant Cugat, dirigida per Xavier Baulies, i amb Vicenç Prunés a l’orgue. També la gralla de Jordi Mestres i l’orgue amb Jonatan Carbó, creadors del projecte Cornucòpia, dialogaran als “Sons de festa a la plaça del Cel” (16 de juny).

Ja pel mes de setembre, el dia 1, durant la Missa de Festa Major de Granollers, es sentirà La batllia de Sant Esteve de Granollers de Pol Requesens, una trobada musical en forma de fanfara per a tres gralles, timbal i dos orgues de tubs (per acompanyar l’entrada solemne de les autoritats al temple), interpretada per Enric Montsant, Xavier Pijuan i Gemma Rovira (gralles), Albert Mallorca (timbal) i Ignasi Prunés i Vicenç Prunés (orgues). Continuarà la temporada (6 d’octubre) amb el cor VEUS-Cor Infantil Amics de la Unió, les veus blanques de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers, diverses vegades premiat internacionalment, que dirigeix Josep Vila Jover; la formació presentarà el programa “Laudate Pueri. Un vitrall de veus blanques” i serà dirigit en aquesta ocasió per Lluís Vilamajó.

La música del mestre gironí Francesc Civil i Castellví s’avançarà al Nadal (1 de desembre) i serà la protagonista del programa “Remor de Nadal”, amb la Capella Polifònica de Girona, dirigida per Martí Ferrer i Bosch, i Vicenç Prunés a l’orgue. Finalment, per Sant Esteve (26 de desembre), durant la Missa major el cicle acabarà novament amb La batllia de Sant Esteve de Granollers i l’estrena del “Glòria” de la Missa de gralles també de Pol Requesens, per a cor, assemblea, tres gralles, timbal i dos orgues de tubs; novament amb Enric Montsant, Xavier Pijuan i Gemma Rovira (gralles), Albert Mallorca (timbal) i Ignasi Prunés i Vicenç Prunés (orgues), la Coral Albada (Pueri Cantores) de Granollers i l’assemblea dels assistents a la missa.

La Fundació Pro Música Sacra Granollers organitza aquest cicle de concerts a l’entorn de l’orgue Josep Maria Ruera de l’església de Sant Esteve de Granollers, construït el 2007 pel taller alemany d’Hugo Mayer Orgelbau. Aquesta fundació privada de caràcter canònic, creada l’any 2009, té com a finalitat principal promoure el conreu i la difusió de la música sacra, especialment la vocal i la relacionada amb l’orgue. L’orgue Josep Maria Ruera és un instrument eclèctic que permet oferir un ampli ventall de repertoris, essent especialment els dels segles XX i XXI –tant corals com organístics– els que més difon, ja sigui com a instrument solista, acompanyant o cambrístic.

Els concerts tindran lloc en diumenge, a les 18 h, excepte els dels dies 1 de setembre (12 h) i 26 de desembre (11 h); tots amb un donatiu únic, 7 euros (adult). 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet