ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Primera interpretació al Liceu de l'òpera Rodelinda de Georg Friedrich Händel

18/2/2019 |

 

El públic del Gran Teatre del Liceu podrà gaudir per primer cop de l’òpera Rodelinda de Georg Friedrich Händel del 2 al 15 de març. Considerat un dels títols més importants del període britànic del compositor, aquesta coproducció entre el Liceu, el Teatro Real, l’Opéra de Lyon i l’Oper Frankfurt va ser tot un èxit de crítica i públic en la seva estrena a Madrid, així com a Lyon, i ara arriba a Barcelona sota la direcció d’escena de Claus Guth i la batuta de Josep Pons.

El repartiment l’encapçala una de les sopranos de coloratura més aclamades del moment, Lisette Oropesa, que no només debuta al Liceu sinó que també ho fa en el rol de Rodelinda. El contratenor Bejun Mehta, un dels millors de la seva generació, encarnarà el seu marit Bertarido, mentre que la mezzosoprano i recent guanyadora d’un Grammy Sasha Cooke i el tenor Joel Prieto debutaran els rols de Eduige i Grimoaldo respectivament.

 

El prestigiós director d’escena alemany Claus Guth planteja una espectacular escenografia que emula l’antiga casa victoriana on Händel va viure a Londres. Una estructura giratòria que serveix d’escenari per narrar la història de Bertarido i Rodelinda a través de la imaginació i de les pors del seu fill Flavio, que esdevé observador de les lluites de poder en el si de la seva família. Una trama d’amor i poder, d’ambició i de caràcters contrastats.

 

L’Orquestra Simfònica del Liceu liderada per Josep Pons, exhibirà la seva versatilitat afrontant, en aquesta ocasió, un programa barroc, amb un format orquestral de 36 músics i amb un exhaustiu treball estilístic. La partitura de Rodelinda destaca especialment per la seva subtilesa, per les àries da capo típiques del Barroc i per un duet romàntic meravellós com el que protagonitzen Rodelinda i Bertarido al final del segon acte: “Io t’abraccio”.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet