ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Canyigueral dialoga amb Mompou

19/2/2019 |

 

La pia­nista Maria Canyi­gue­ral debu­tarà al Palau de la Música Cata­lana (avui, a les 20 h) amb Avant­guar­ding Mom­pou. El pro­jecte és un home­natge a Fre­de­ric Mom­pou en el qual l’artista giro­nina ha encar­re­gat obres a com­po­si­tors euro­peus per com­ple­tar la inte­gral de Cançons i dan­ses del mes­tre català.

Canyi­gue­ral començarà el reci­tal de piano amb Fre­de­ric Mom­pou, con­cre­ta­ment amb la Cançó i dansa núm. 1, basada en La filla del car­mesí i la Dansa de Cas­tell­terçol, i la Dansa núm. 2, basada en Dotze cava­llers i Galop de cor­te­sia. A par­tir d’aquest moment i durant noranta minuts sense pausa, la pia­nista inter­pre­tarà les obres encar­re­ga­des a com­po­si­tors euro­peus per a aquest pro­grama inter­ca­la­des amb la resta de Cançons i dan­ses de Mom­pou. Com a eix comú, les noves peces s’han basat en el folk­lore català, igual que les escri­tes pel com­po­si­tor bar­ce­loní.

El pro­jecte, pre­miat per l’Art Coun­cil d’Angla­terra, inclou les noves com­po­si­ci­ons dels cata­lans Víctor Estapé, Josep Maria Guix (com­po­si­tor con­vi­dat aquesta tem­po­rada al Palau) i Joan Magrané, entre altres. 

J.C.L
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet