ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Mathéu estrena aquest cap de setmana el Gloria d'Albert Guinovart

21/2/2019 |

 

Al març, la soprano canta la Novena de Beethoven amb l’OBC a L’Auditori

La soprano Marta Mathéu participa aquest cap de setmana en l’estrena de la nova obra d’Albert Guinovart, un Gloria que el compositor ha escrit per encàrrec de El Cor Canta, una iniciativa formada per 140 cantaires amateurs que estrenaran la composició. Mathéu consolida d’aquesta manera la seva col·laboració amb el compositor i pianista amb qui ofereix de manera habitual nombrosos recitals i de qui ja ha estrenat obres com el Requiem i Amoremes.

Sobre el Gloria, Mathéu explica que “com acostuma a passar amb les obres de Guinovart, darrere d’una aparent senzillesa hi ha més dificultats de les que es podria pensar”. La soprano afegeix: “Fa anys que treballem plegats i ell coneix bé la meva veu. Això és molt bo i tot un honor, però també vol dir que ell sap com portar-me als límits i una mica més enllà, buscar-me les pessigolles, de manera que les seves partitures sempre són un repte -de molt bon entomar, és clar-.” Els concerts tindran lloc dissabte 23 de febrer a les 12:00h a l’Auditori de Barcelona i diumenge 24 a l’Auditori de Girona a les 19:00h.

La Novena de Beethoven a l’Auditori
Entre els propers compromisos de Marta Mathéu hi ha la interpretació de la Novena Simfonia de Beethoven amb l’OBC a l’Auditori de Barcelona en tres concerts, els dies 15, 16 i 17 de març. La Novena és una de les obres que la soprano tarragonina canta amb més freqüència, si bé és especialment recordada la seva interpretació sota la batuta de Gustavo Dudamel, que podeu veure en aquest vídeo. En aquesta ocasió, serà Kazushi Ono qui la dirigirà, en un concert especial que es fa amb la col·laboració escènica de la Agrupación Señor Serrano.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet