ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'adoració de Mehldau i Bostridge a l'Auditori

26/2/2019 |

 

Brad Mehldau és el protagonista del Retrat d’Artista de la temporada de Música de Cambra de l’Auditori d’enguany. Acompanyat pel tenor Ian Bostridge, actuarà a l’Auditori el proper 26 de febrer (20h), l’endemà mateix d’haver fet el debut de la gira a París. Mehldau i Bostridge van travar amistat després de coincidir a Alemanya i confessar-se la profunda admiració que es tenien l’un per l’altre, a més de l’amor compartit, tant pel lied de Bach com pel dinamisme del jazz.

Brad Mehldau va començar a actuar professionalment a la dècada dels noranta i, actualment, és un dels grans referents del jazz arreu del món. L’artista ha treballat en diversos projectes amb músics com ara els saxofonistes Joshua Redman i Lee Konitz, el guitarrista Pat Metheny o el baixista Charlie Haden.

Sota la influència de Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Grateful Dead i Steely Dan, les seves composicions (nodrides pels estàndards jazzístics) combinen el pop o el rock de The Beatles, Nirvana, Pink Floyd o RadioHead. Mehldau també és conegut per la capacitat de juxtaposar extrems melòdics: pot partir tant de la improvisació i la sorpresa d’una idea musical espontània (interpretada en temps real), com de la fascinació per a la construcció formal de la música. El jazz de Mehldau és un compendi d’emocions profundes i complexes, uns sentiments forjats a partir del swing, el blues i de les referències musicals del pop i el rock que l’artista ha anat adquirint al llarg de la seva trajectòria.

Per la seva banda, condecorat per la Reina Isabel II com a Oficial de l’Ordre de l’Imperi Britànic, el tenor britànic Ian Bostridge ha estat nominat deu vegades pels premis Grammy a més de guanyar els premis Edison o el premi alemany Echo Klassic. En òpera, ha interpretat els papers de Lysander (de Britten en A Midsummer Night’s Dream), Tamino (de Mozart en Die Zauberflöte) o Júpiter (de Händel a Semele).

Actualment, destaca per la gira europea que està realitzant amb Mehldau. El pianista de jazz va compondre una sèrie de cançons pensant, únicament, amb la veu de Bostridge. El resultat de les composicions va donar peu al cicle The Folly of Desire, on ambdós artistes exploren el desig humà d’experimentar i explicar l’amor i l’adoració. Compost per Mehldau, les composicions inclouen lletres dels poemes de Shakespeare, Brecht, Yeats, Goethe, Blake o la composició “A poet’s Love” del cicle Dichterliebe de Robert Schumann que completa a la perfecció el cicle.

Podeu comprar entrades per aquest concert al web de L’Auditori.  

Maria d'Oultremont
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet