ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori de Barcelona s'afegeix a BCN Clàssics

28/2/2019 |

 

Ahir al restaurant 7 Portes de Barcelona es va presentar la quarta temporada 2019-2020 de BCN Clàssics de la qual en destaca, a banda de l’habitual presència de grans orquestres, la incorporació de l’Auditori de Barcelona que es repartirà els concerts amb el Palau de la Música.

La col·laboració amb les dues grans institucions musicals de la ciutat intenta assolir un objectiu compartit: incrementar el públic que assisteix a concerts de clàssica a la ciutat. Aquesta col·laboració es concreta en el concert de la Filharmònica de Viena organitzat conjuntament amb el Palau de la Música Catalana; i en els concerts de la Filharmònica d’Israel, la London Symphony, la Bayerischer Rundfunk Orchester i el pianista Evgeny Kissin organitzats amb L’Auditori.

Enguany la temporada està formada per 8 concerts que conformen la programació regular i 2 d’extraordinaris, adreçats sobretot al públic jove. L’excel·lència dels intèrprets és l’habitual, extraordinària i en destaquen, a banda de les orquestres i intèrpret esmentats, les direccions de Mehta (per dos cops: en la gira de comiat amb la Filharmònica d’Israel que obre el cicle el 18 de setembre, i amb la Filharmònica de Viena), Rattle i Jansons i les interpretacions de Martin Fröst, Janine Jansen o Patricia Kopatchinskaja.

Una temporada en què els organitzadors afirmen que es segueixen mantenint els tres eixos rectors sobre els que es basteix BCN Clàssics: grans orquestres i intèrprets, grans obres (important presencia de Mahler i Beethoven –commemorant el 250è. aniversari del seu naixement el 2020-) i atenció envers el repertori català amb la presència de Narcís Casanoves, Xavier Montsalvatge i Xavier Benguerel en els programes.

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet Amb el suport de