ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu acull per primera vegada l'òpera ‘Rodelinda' de Händel

28/2/2019 |

 

Lisette Oropesa i Bejun Mehta interpretaran la parella protagonista, acompanyats, entre d’altres, per Joel Prieto i Sasha Cooke.

Del 2 al 15 de març el Gran Teatre del Liceu acull per primera vegada al seu escenari l’òpera Rodelinda de Georg Friedrich Händel, considerat un dels títols més importants del període britànic del compositor. Es tracta d’una coproducció entre el Liceu, Teatro Real, Opéra de Lió i Oper Frankfurt que va ser tot un èxit de crítica i públic en l’estrena a Madrid, així com a Lió, i que ara arriba a Barcelona sota la direcció d’escena de Claus Guth i la batuta de Josep Pons. El repartiment, l’encapçala una de les sopranos de coloratura més aclamades del moment, Lisette Oropesa, que no només debuta al Liceu, sinó que també ho fa en el rol de Rodelinda. El contratenor Bejun Mehta, un dels millors de la seva generació, encarnarà el del seu marit Bertarido, mentre que la mezzosoprano i recent guanyadora d’un Grammy Sasha Cooke i el tenor Joel Prieto debutaran en els rols d’Eduige i Grimoaldo, respectivament.

Rodelinda és un dramma en tres actes amb llibret de Nicola Francesco Haym i música de Georg Friedrich Händel. La seva estrena absoluta va ser el 13 de febrer de 1725 al King’s Theater de Londres. Aquesta serà, doncs, l’estrena al Gran Teatre del Liceu.

El prestigiós director d’escena alemany Claus Guth hi planteja una escenografia espectacular que emula una antiga casa de l’època de Händel a Londres. Una estructura giratòria que serveix d’escenari per narrar la història de Bertarido i Rodelinda a través de la imaginació i de les pors del seu fill Flavio, que esdevé observador de les lluites de poder en el si de la seva família. Una trama d’amor i poder, d’ambició i de caràcters contrastants. Per la seva banda, l’Orquestra Simfònica del Liceu, dirigida per Josep Pons, demostrarà la seva versatilitat afrontant, en aquesta ocasió, un programa barroc, amb un format orquestral de trenta-sis músics i amb un exhaustiu treball estilístic. La partitura de Rodelinda destaca especialment per la subtilesa, per les àries da capo típiques del Barroc i per un duet romàntic meravellós com el que protagonitzen Rodelinda i Bertarido al final del segon acte: “Io t’abraccio”.

Rodelinda es podrà veure els dies 2, 5, 8, 11, 13 i 15 de març. Més informació en aquest enllaç. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet Amb el suport de