ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Patronat del Liceu tanca la temporada 2017/18 amb un balanç a l'alça

1/3/2019 |

 

El Patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, presidit per Salvador Alemany, es va reunir ahir per aprovar els comptes anuals de la temporada 2017/18. Els resultats, que van estar aprovats per unanimitat, consoliden un equilibri econòmic que ha tancat l’exercici amb uns ingressos de 47,35 milions d’euros. Aquesta xifra representa un increment de gairebé 1 milió d’euros respecte la temporada 2016/17, i un increment d’1,2 milions d’euros respecte el pressupost inicialment aprovat, cloent la temporada amb un superàvit de 56.845 euros. La temporada 2017/18 reflecteix a més un creixement en totes les àrees dels pressupostos, des de l’activitat artística, que augmenta en 1 milió els seus ingressos, fins al mecenatge, que augmenta en més d’un 12%, o les activitats d’explotació del Liceu, que veuen incrementat en prop d’un 30% els seus ingressos.

 

El tancament d’aquesta temporada confirma no només el clima de bona entesa entre les administracions i el Liceu, sinó també una gestió exemplar dels ingressos propis i en concret per activitat artística, que s’han situat en 16,78 milions d’euros, arribant al 35,4% dels ingressos totals i incrementant en 1 milió d’euros respecte la temporada anterior. Bona part d’aquests ingressos s’han destinat a la millora de la qualitat artística i al desenvolupament del Pla Musical, que durant la temporada 2017/18 va viure una embranzida important amb moments memorables per a l’Orquestra, el Cor i el mestre Pons, desafiaments de gran volada com el Tristan und Isolde de Wagner, el Roméo et Juliette de Gounod o el Concert per la Pau i els Drets Humans retransmès internacionalment des de la seu de les Nacions Unides a Ginebra.

 

L’activitat artística també ens va deixar meravellosos records i bons resultats com els d’Andrea Chénier dirigit per David McVicar i protagonizat per Jonas Kaufmann, que va arribar a 25.442 espectadors i 3 sold out; la coproducció del Liceu Roméo et Juliette, que va assolir el 98% d’ocupació i la meitat de les funcions amb sold out; o L’elisir d’amore i Tristan und Isolde, amb el 93% i 83% d’ocupació respectivament. Uns resultats que hem d’atribuir no només a la gran factura de produccions internacionals, sinó a les actuacions estel·lars d’artistes de primer nivell com Sondra Radvanovsky, Carlos Álvarez, Piotr Beczala, Clémentine Margaine o Iréne Theorin, entre molts d’altres.

 

En el marc dels actes de celebració del 20è aniversari de la reobertura del Teatre, el mecenatge també ha estat una peça clau en un tancament favorable de la temporada, que ha vist com se situava en 7,3 milions d’euros, un 12,3% més que la temporada 2016/17. Per recomanació de l’auditoria realitzada la temporada passada, s’han realitzat canvis en els criteris de comptabilització dels contractes de mecenatge, que faran variar els imports anuals. A partir d’ara, es valorarà cada conveni no segons la data de la seva signatura, sinó analitzant i valorant les especificitats de cada projecte, tals com la periodicitat, la recurrència, la durada, etc. Aquestes modificacions deixarien la xifra final de la temporada 2017/18 en 6,8 milions d’euros, imputant a altres temporades la diferència respecte els 7,3 milions.

 

Després de tancar la temporada 2017/28, el Gran Teatre del Liceu es prepara per la nova temporada 2019/20, on es celebra els 20 anys de la reobertura del Teatre. El proper dimarts 12 de març a les 11h al Foyer del Teatre el Liceu presentarà una proposta artística per la nova temporada que comptarà amb grans títols, produccions espectaculars i, com sempre, amb grans veus. Una festa de l’òpera per celebrar el ressorgiment d’un referent cultural i un símbol del país. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet