ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Zubin Mehta, gran protagonista del cicle BCN Clàssics

2/3/2019 |

 

Zubin Mehta, Simon Rattle i Mariss Jansons seran algunes de les estrelles de la quarta temporada de BCN Clàssics, que tindrà lloc entre el 18 de setembre i l’11 de maig de 2020 al Palau de la Música Catalana i L’Auditori de Barcelona. La programació, que comptarà amb 10 concerts i dos extraordinaris, manté les tres característiques essencials del cicle: la suma d’artistes de primer nivell internacional, grans títols del repertori clàssic i obres del patrimoni català.

Mehta, que fa deu anys que no actua a Barcelona, hi serà per partida doble: dirigirà amb la Filharmònica d’Israel la tercera simfonia de Mahler - una formació que fa 18 anys que no actua a la ciutat comtal - i, a l’abril, juntament amb l’Orfeó Català i la Filharmònica de Viena interpretaran la Setena de Dvorák i el Concert per a violí de Brahms amb la violinista Janine Jansen. Simon Rattle serà un altre dels grans protagonistes: Al maig serà a L’Auditori amb la London Symphony Orchestra interpretant La Quarta de Mahler. Amb Rattle també actuarà de solista la violinista Patricia Kopatchinskaja, en el Concert per a violí i orquestra de Ligeti. A més, Mariss Jansons dirigirà la Bayerischer Rundfunk amb dues simfonies de Beethoven i Txaikovsky.

El cicle també comptarà amb l’Academy of St.Martin in the Fields, el pianista rus Evgeny Kissin, els violinistes Nemanja Radulović, Patricia Kopatchinskaja, Janine Jansen i el clarinetista Martin Fröst, que oferirà el concert de Mozart amb l’Orquestra de Cadaqués en un programa dirigit per Gianandrea Noseda.

A més, amb la voluntat d’apropar la música clàssica a tots els públics programaran dos concerts ideals per a tota la família: un concert dels Nens Cantaires de Viena i l’espectacle 7 faules de La Fontaine, amb música de Xavier Berenguel, a càrrec de l’Ensemble Orquestra de Cadaqués i videoanimacions de Pere Puig. També comptarà amb dos motets de Narcís Casanoves i Tres reflexos sobre una pastoral d’hivern de Xavier Montsalvatge. Amb el mateix objectiu, BCN Clàssics destinarà entrades a preus molt reduïts per a escoles, instituts, universitats i escoles de música, així com entrades a 10€ pels joves entre 18 i 25 anys. "La batalla global és ampliar públics i fer que més gent vingui als concerts de clàssics, i per això hem de ser més col·laboradors que competidors", ha explicat Joan Ollé, director del Palau. Per la seva banda, Robert Brufau, nou director de L’Auditori, ha desitjat "que sigui l'inici d'un llarg camí”

El cicle BCN Clàssics, que l’any passat va tenir de mitjana un 70% d'ocupació i 1.000 espectadors per concert, és una iniciativa conjunta del segell editorial Tritó; la companyia Ibermúsica, principal promotora de música clàssica a Espanya; i l’Orquestra de Cadaqués, formació catalana de projecció internacional, que participa com a orquestra resident al cicle. 

Aída Pallarès
La Llança

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet