ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Cor de dones del Liceu: la música que desemboca en Wagner

14/3/2019 |

 

En una ciutat d’esperit wagnerià com és Barcelona i en un any marcat per l’absència de les seves òperes, el Cor de Dones del Gran Teatre del Liceu ens brinda l’oportunitat d’un concert de cors operístics a l’entorn de Wagner. El Cor cantarà a L’Auditori de Sant Martí el dia 16 de març sota la direcció de Conxita Garcia, que n’és la directora titular, i amb l’acompanyament de Josep Buforn al piano.

Wagner serà la figura vertebradora del concert, que estarà dividit en tres seccions: Influències a Wagner, Contemporanis de Wagner i Wagner i la seva música. L’inici del concert no podria ser més indicat, ja que en la primera obra es mostrarà una síntesi de tota la vetllada. Ens manifestarà la influència directa i de gran pes que va tenir J. S. Bach en la música de Wagner i concretament en Els mestres cantaires de Nuremberg, obra directament posterior al Tristany i Isolda, i amb la qual retornà a un llenguatge coral i fugat. A continuació trobarem obres de compositors en què Wagner es va emmirallar, entre d’altres Beethoven. Serà una primera part del concert amb obres lleugeres en la qual el cor podrà mostrar la ductilitat i frescor de les seves veus.

Amb un interludi de piano com a inici de la segona part del concert, a càrrec del pianista Josep Buforn, que interpretarà Widmung, una transcripció de Liszt sobre material de Schumann, el cor ens oferirà una perfecta transició per mostrar el canvi en l’estil compositiu i la densitat en l’escriptura dels compositors coetanis a Wagner. Aquesta part central del concert estarà marcada per música d’extrema expressivitat i lirisme, en la qual se’ns mostrarà les diverses maneres que tenen d’aconseguir aquesta expressivitat els altres dos nuclis operístics més importants: Itàlia amb Verdi i França amb Saint-Säens, Fauré, Bizet i Massenet.

El concert acabarà retornant a Alemanya i amb música de Wagner, amb uns cors de les òperes Les fades i L’holandès errant, obres de joventut que, consegüentment, són fruit de tot el bagatge de coneixements musicals de què Wagner disposava per enfrontar-se a aquestes composicions.

En una ciutat d’esperit wagnerià com és Barcelona i en un any marcat per l’absència de les seves òperes, el Cor de Dones del Gran Teatre del Liceu ens brinda l’oportunitat d’un concert de cors operístics a l’entorn de Wagner. gaudir de la seva música i apropar-la a la ciutadania. 

Tània Fogàs
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet