ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jove Capella Reial de Catalunya

15/3/2019 |

 

En uns temps de fanatismes, enmig de la barbàrie i la misèria de la guerra, la música de Heinrich Schütz semblava pregar a Déu pel triomf del Bé i celebrar alhora la seva lloança, a través d’una música al servei del text, amb harmonies dramatitzant les emocions i entregades a alliberar les ànimes turbulents dels oients devots.

La història relegaria més tard el nom de Schütz a un racó de la memòria. El qui fou un dels més originals i importants compositors del seu temps caldria escoltar-lo ara a través del llegat dels seus successors, que recollirien d’ell la síntesi entre el millor de la tradició concertant i policoral italiana i l’essència de la tradició coral i polifònica alemanya.

El proper 17 de març a la Sala Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona, Lluís Vilamajó, al capdavant de la Jove Capella Reial de Catalunya, ens convida a apropar-nos a l’obra de Heinrich Schütz a través de la interpretació de les Musikalische Exequien op.7 i completant el concert amb obres de Johann Christoph, Johann Michael i Johann Sebastian Bach, tots tres deutors del seu llegat.

Les Musikalische Exequien, op.7 s’originen en la petició de Heinrich II de Reuss-Gera, príncep alemany, a Heinrich Schütz com a panegíric fúnebre per al qual Schütz escull texts extrets de l’Antic Testament, dels evangelis i dels corals luterans. El resultat és una enorme obra coral dividia en tres parts, en què s’alternen moments solístics i policorals a més de l’acompanyament instrumental.

Els protagonistes d’aquest concert seran els membres de la Jove Capella Reial de Catalunya sota la direcció de Lluís Vilamajó, una nova formació que reuneix una selecció de joves cantants que han participat en alguna de les Acadèmies que ha organitzat el Mestre Jordi Savall. Segons Lluís Vilamajó “La Jove Capella Reial de Catalunya és fruit de les Acadèmies que des de 2010 Jordi Savall dirigeix i que ens recorden la labor pedagògica que durant tota la seva vida ell i Montserrat Figueras han desenvolupat per motivar i formar a joves intèrprets i que ara es concreta en un conjunt musical professional i professionalitzador”.  

Martí Sancliment
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet