ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu acull la cerimònia dels Premis Òpera XXI

18/3/2019 |

 

El proper 21 de març el Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu acollirà la gala d’entrega de la primera edició dels Premis Ópera XXI, amb els quals es premiarà l’activitat lírica nacional durant la temporada 2017-2018. El periodista i divulgador musical Albert Galceran presentarà una cerimònia que comptarà amb tots els premiats: Guillermo García Calvo, premiat per la direcció musical de Siegfried a la Ópera de Oviedo (setembre 2017), el director d’escena Calixto Bieito, pel seu treball a la producció de Die Soldaten al Teatro Real (maig-juny 2018) i la soprano Mariella Devia, per la seva interpretació de Lucrezia Borgia a la temporada operística organitzada per la Asociación de Amigos de la Ópera de La Coruña (setembre 2017). Devia interpretarà durant la gala una ària d’aquesta mateixa òpera acompanyada al piano de Véronique Werklé. Mirna Lacambra recollirà el premi al projecte de desenvolupament de l’activitat operística per la seva tasca al capdavant dels Amics de l’Òpera de Sabadell. Per últim, el Teatro Real rebrà el guardó a la nova producció operística per l’escenificació de Gloriana (abril 2018).

 

D’altra banda, i d’acord a les mencionades bases, el veredicte sobre el premi honorífic a la persona i institució per la seva contribució significativa al món de la lírica correspon a la tasca de Josep Carreras i de la Asociación de Amigos de la Ópera de La Coruña.

 

El jurat ha estat integrat pels musicòlegs Jaume Radigales i Begoña Lolo, la reconeguda soprano Ana María Sánchez, els periodistes especialitzats Gonzalo Alonso, Pablo Meléndez-Haddad, Fernando Sans i Juan Ángel Vela del Campo, així com l’escriptor i divulgador musical Ramon Gener. Tots ells són experts de reconegut prestigi nacional i internacional i amb un profund coneixement de l’activitat lírica nacional actual.

 

Amb aquests premis, l’associació pretén reconèixer i donar visibilitat a la intensa activitat lírica nacional, prenent d’aquesta manera el relleu dels extints Premios Líricos Teatro Campoamor. Els Premis Ópera XXI neixen des del compromís de tots els teatres d’Espanya per la creació d’uns guardons que gaudeixin de viabilitat i la seva continuïtat al llarg del temps. Per a aquesta convocatòria s’ha firmat un conveni de col·laboració amb l’empresa Clemente Pianos/Polimúsica/Bilbao Trading PartnerShip, que ha desitjat d’aquesta manera impulsar aquesta primera edició. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet