ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

O Vos Omnes s'estrena enregistrant obres de Schütz i Magrané

19/3/2019 |

 

L’Ensemble O Vos Omnes presenta aquesta setmana el seu primer disc, un enregistrament en què s’emmirallen les obres de dos autors distants geogràficament i temporal, però espiritualment units. Es tracta d’un enregistrament que publica el segell Ficta, i que compta amb la col·laboració d’algunes de les millors veus del país, així com d’un equip tècnic de la millor qualitat. Amb aquest projecte, Ensemble O Vos Omnes vol tenir una carta de presentació que sigui al mateix temps una veritable declaració d’intencions: abordar amb total naturalitat el gran repertori europeu defensant al mateix temps la creació catalana, i sempre al més alt nivell d’exigència.

Sobre el repertori escollit, una selecció de les Cantiones Sacrae de Schütz, el director de la formació, Xavier Pastrana, reflexiona: “Pensar que una peça musical escrita al segle XVII pot provocar emocions a un oient nascut al segle XXI és quelcom que frega la mística i ens mostra com aquest art és el més indesxifrable, però alhora, el més humà de tots”. A més, malgrat els enregistraments que s’han fet prèviament, Schütz “resta totalment actual i fins i tot, encara ara, planteja desafiaments tant en l’àmbit interpretatiu com compositiu”.

Joan Magrané, per la seva banda, explica sobre la seva obra: “La música dels compositors del primer barroc sempre m'ha atret amb força”, perquè en la unió d’aportacions molt diferents es van acabar produïnt obres musicals “de gran intensitat i colpidora expressivitat”. “Per tal de confrontar-m'hi -segueix dient- he escollit una poesia catalana del segle XV, l'Oració de Joan Roís de Corella” i n’ha fet, “com si es tractès d’un retaule, una sort de recull de madrigals sacres cadascun marcat per les imatges poètiques tan i tan colpidores i alhora suggerents que conté”.

El resultat del treball de Magrané, Pastrana i els membres d’Ensemble O Vos Omnes es podrà escoltar per primer cop aquest mateix divendres, a les 21:00, a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, on es va fer l’enregistrament i on s’ha volgut fer l’estrena per l’arrelament del cor i el compositor a aquest territori i per tenir una acústica idònia per al repertori que es presenta.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet