ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Javier Perianes estrena la darrera obra de Joan Guinjoan al Palau de la Música Catalana

21/3/2019 |

 

El proper dimarts, 26 de març (20 h, Sala de Concerts), corresponent al cicle Palau Piano, el Palau de la Música Catalana rep la visita de Javier Perianes, un dels pianistes espanyols més internacionals i Premio Nacional de Música 2012.

 

El pianista andalús, destacat per la subtilitat, el matís i el caràcter amb què impregna les seves interpretacions, dedicarà la primera part del concert a Frédéric Chopin. La primera peça serà Dos Nocturns, op. 48: el número 1 en Do menor i el número 2 en Fa sostingut menor. Seguidament, interpretarà la Sonata núm. 3, en Si menor, op. 58 del mateix compositor polonès.

 

Perianes obrirà la segona part amb l’estrena de la darrera obra de Joan Guinjoan, La llum naixent. El compositor de Riudoms, molt estimat pel Palau de la Música Catalana, va morir el mes de gener passat. Reconegut com el primer compositor convidat, la temporada 2012-13, va dedicar aquesta peça de piano al mateix intèrpret d’avui, Javier Perianes. Un compositor insubstituïble i necessari. Perianes clourà el concert amb obres de Manuel de Falla. N’interpretarà Cuatro piezas españolas: “Aragonesa”, “Cubana”, “Montañesa” i “Andaluza”, i la versió pianística del ballet El sombrero de tres picos, que va compondre per encàrrec dels Ballets Russos de Serge Diaghilev. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet