ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Demà comencen les proves eliminatòries del 65è Concurs Maria Canals, que s'allarguen fins el dia 31

23/3/2019 |

 

D’un total de 240 inscrits i 88 acceptats, 51 concursants es congreguen al Palau de la Música per participar en les proves eliminatòries. Els dies 24 a 27 de març se celebra la primera prova, el 28 i 29 la segona prova i el dia 31 la semifinal. Els preus de les proves, obertes al públic, són molt accessibles i oscil.len entre 5 i 10 euros
Durant les pauses de les sessions es pot gaudir de l’exposició de Tatiana Blanqué, creadora de la imatge de temporada, al Foyer del Petit Palau de forma gratuïta, i d'un piano de cua al Foyer del Palau.

Aquest matí ha arrencat el 65è Concurs Maria Canals Barcelona amb la benvinguda dels 54 participants. S’ha iniciat amb el sorteig de l’ordre de participació en les proves i, tot seguit, els joves talents han gaudit d’una visita guiada al Palau de la Música Catalana. En acabar, se’ls ha assignat els pianos amb els quals estudiaran durant el concurs, cedits per un centenar de families i centres d’educació musical.

El concurs s’estructura en dues proves eliminatòries, una semifinal i una gran final amb orquestra. Aquestes proves se celebren al Palau de la Música Catalana, on el concurs hi té les seves oficines. Yamaha cedeix el gran piano de cua del concurs (Piano Yamaha CFX Gran Cua) des de fa molts anys i col.labora en activitats de l'OFF Concurs. Aquest model CFX es va estrenar a Espanya fa tres anys amb el Maria Canals. És interessant de remarcar que tots els concursants toquen el mateix piano a totes les proves i també al Saló de Cent, on es fa el lliurament de premis.

La primera i segona proves i la semifinal se celebren al Petit Palau. La primera prova consta de recitals de 20 minuts amb preludis i fugues de Bach, sonates de Beethoven i estudis romàntics. Les sessions són els dies 24 de març (17h), 25 de març (10h i 17h), 26 de març (10h i 17h) i 27 de març (10h).

La segona prova abraça les grans obres romàntiques, la música del segle XX i compositors del present i estarà composta per 18 recitals de 40 minuts cadascun entre els dies 28 i 29 de març a les 10h i a les 17h, així com la semifinal serà el dia 31 de març a les 10h i a les 17h consistent en un recital lliure amb una obra espanyola obligada.

Els preus de la primera i la segona prova són de 5 euros per sessió, així com la semifinal té un cost únic de 10 euros. Quan acabi cada prova, es traslladaran els resultats als participants i es farà una nota de premsa al respecte. Cal recordar que totes les proves són obertes al públic i s'ofereix el 50% de descompte per estudiants de música.

Tant en el moment de l’accés i sortida del Petit Palau com durant les pauses, tots els oients podran gaudir, a partir del dia 25 de març, de l’exposició RAPSÒDIA X UN BOSC, de Tatiana Blanqué, artista visual que ha concebut la imatge de temporada, relacionant la música amb la primavera.

A més, durant tot el concurs, l'associació ofereix al Foyer del Palau de la Música un piano de cua C7 disponible per tots aquells i aquelles que el vulguin tocar. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet