ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival de Peralada busca nous públics

25/3/2019 |

 

25 espectacles d'òpera, dansa, veus de la lírica, pop i electrònica

Es vol mantenir l'essència del que ha estat sempre, un festival de grans veus de la lírica, òpera, dansa i puntals de la música lleugera però afegint algun component per atreure un púbic més jove. Per aquest motiu la 33a edició del Festival Castell de Peralada ha inclòs aquest any en els 25 espectacles que programarà des del 4 de juliol al 17 d'agost música pop, una aposta per la dansa més actual i fins i tot una proposta electrònica.

“Com passa en els teatres d'òpera i en molts festivals, el nostre repte és aconseguir captar gent més jove perquè sense ells no hi ha futur. Si introduïm innovacions per a un públic més jove i tarifes més econòmiques, és més fàcil atreure'ls”, explicava Oriol Aguilà, director del festival en la presentació de l'edició d'aquest any, amb un pressupost de 4,6 milions d'euros.

En aquesta recerca d'equilibri, l'oferta d'aquest any arrencarà el 4 de juliol amb la dansa del prestigiós Teatro Mariinski de Sant Petesburg i una versió de Les quatre estacions. Una proposta moderna de dansa i música en la qual la música original d’Antonio Vivaldi es barrejarà amb sons electrònics en una idea de Max Richter. El cos artístic de Mariinski actuarà, també, l'endemà amb un programa més clàssic. I més dansa; la de Carlos Acosta (15 d'agost) i el Ballet Nacional Sodre Uruguai (el 26 de juliol).

Aquest any Peralada té tres estrenes. Una versió d’Història d'un soldat, d’Igor Stravinsky amb la direcció d'escena d’Àlex Ollé (La Fura dels Baus). L'adaptació d’Ollé es converteix en una reflexió sobre els conflictes bèl·lics actuals amb una crida a la pau. El muntatge, que es veurà a Peralada el 19 de juliol, es va estrenar a Lió on va tenir un èxit rotund. L'òpera contemporània Diàlegs de Tirant i Carmesina (18 de juliol), amb música de Joan Magrané, és una òpera de cambra amb llibret de Marc Rosich que es basa en els episodis més íntims de la novel·la de Joanot Martorel. Peralada presentarà —el 5 i 7 d'agost— una nova producció de La Traviata, de Verdi, amb l'escenografia de Paco Azorín en un muntatge que parteix d'una nova perspectiva, la de la dona alliberada.

Els grans noms de música clàssica i de la lírica no fallaran en el festival d'aquest any dedicat en memòria de Montserrat Caballé. Entre les perles que hi podem trobar, torna a l'escenari del castell Juan Diego Flórez (9 d'agost) que compartirà escena amb la soprano Ruzan Mantashian amb un programa d'àries i duos de Gounod, Puccini i Donizetti. La soprano Sondra Radvanovsky (17 d'agost) torna a l'escenari de l'església del Carme, on ja va arrasar en un concert el 2011. I per als amants de la simfònica, la cita és el 10 d'agost amb el mestre Gustavo Dudamel que s'estrena a Peralada amb la Mahler Chamber Orchestra.

En l'altra cara del festival, la cantant pop Jessie J. s'estrena a Peralada la nit del 12 d'agost, el circ contemporani arribarà al castell per primera vegada amb Cirque Éloize (12 de juliol) i per posar el punt final (el 17 d'agost), l'espectacle electrònic i simfònic Maestro, en un homenatge a la història de la música electrònica. 

BLANCA CIA
El País

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet