ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

A l'abril torna el Festival Jardí dels Tarongers

26/3/2019 |

 

Aquest mes d’abril comença el Festival Jardí dels Tarongers, dedicat majoritàriament a la música de cambra, que tindrà lloc durant els mesos de primavera i estiu d’enguany. El Festival tindrà el marc natural dels jardins de la Casa Bartomeu, ubicada al barri de Pedralbes de Barcelona i el complement d’unes vistes privilegiades sobre la Ciutat Comtal.

L’any 2019, els cicles musicals del Jardí dels Tarongers celebren els seus cinc anys de vida i aporten una novetat a la programació regular de Barcelona: el seu propi festival de primavera i estiu. El festival començarà el 5 d’abril de 2019 i acabarà el 27 de setembre, i comptarà amb la participació de diversos intèrprets i conjunts, la majoria d’ells residents a la ciutat Comtal.

El mes d’abril comptarà amb la presència d’Anna Urpina (violí) i Eva del Campo (clavicèmbal), que oferiran un recital barroc amb composicions diverses, entre elles una sonata de la compositora Elisabeth Jacquet de la Guerre; seguidament el dia 12 es farà un concert d’homenatge a la figura de Frederic Mompou, dut a terme pel pianista català Antoni Besses, que oferirà un recital dels quatre quaderns de Música Callada del compositor. Per acabar el mes, el duo Marta & Misaki oferiran un concert el dia 26 per a flauta i piano amb obres del Barroc i el Romanticisme alemany.

Durant el mes de maig, els concerts començaran amb la presència del Trio Fortuny, format per Pau Codina, Joel Bardolet i Marc Heredia, que oferiran un concert el dia 3 amb el trio Ghost de Beethoven i el famós trio nº1, op. 8 de Xostakóvitx; acte seguit el dia 17 es rebrà el Duo Delibes, format per les germanes Esther i Sara Gutiérrez, i el seu recital per a violí i piano amb obres de Mozart, Richard Strauss i la sovint infravalorada Lili Boulanger. Per acabar, el Quartet Altimira oferirà, el dia 24, la seva intepretació del conegut quartet La mort i la donzella de Franz Schubert.

El mes de juny els concerts es traslladaran a l’exterior de la Casa Bartomeu, que compta amb uns magnífics jardins, i començaran la seva activitat amb l’actuació, el dia 14, de la Coral Canigó, agrupació coral amb seu a Vic i dirigida per Xavier Solà; seguidament hi haurà un concert dels finalistes del Festival de Cambra “Paper de Música” de Capellades: Cygnus Trio; el dia 21 oferiran la seva versió de Mozart i Schumann amb dues obres cabdals del repertori per a trio.

El mes de juliol el Jardí dels Tarongers comptarà amb tres concerts, tots al Jardí, que seran encapçalats per la Jove Orquestra Simfònica de les Corts, sota la direcció de Mario Campos; seguida per la Coral Sant Jordi, una habitual dins la programació del Jardí dels Tarongers. Per acabar el mes i encarar l’estiu, s’ha programat una semi-escenificació de l’òpera El Barber de Sevilla, de Giacchino Rossini.

Tornant de les vacances, la programació habitual es recupera i durant el mes de setembre es duran a terme dos concerts més, el dia 20 el Jardí rebrà el quartet de saxòfons gallec Iberian Quartet, que oferiran les seves originals versions de compositors tan coneguts com Piazolla, Mendelssohn, Bach o Borodin. El concert que donarà per finalitzada la programació del Festival, que no del Jardí dels Tarongers, serà el Quartet Moana, resident a Barcelona, que oferirà un programa amb obres ben diverses del repertori clàssic i romàntic. 


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet Amb el suport de