ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ibercamera portarà Teodor Currentzis a Barcelona la temporada 2019-20

27/3/2019 |

 

La 36a temporada d’Ibercamera (2019-20) presenta una programació amb deu concerts que se celebraran a l’Auditori de Barcelona i al Palau de la Música Catalana protagonitzats per artistes de gran nivell internacional, la majoria habituals del cicle. Fidels als seus principis artístics i a la manera d’entendre la programació, Ibercamera convida aquells artistes que garanteixen l’excel·lència en la interpretació del repertori de les obres programades. Josep Maria Prat, president d’Ibercamera, explica que “som una entitat que entén la música com un servei, no com una exhibició, on tot és causal i no casual… Tot això explica per què treballem recurrentment amb els nostres músics habituals”. La temporada començarà el 6 de novembre de 2019 i acabarà el 2 de juny de 2020.

La presència més rellevant serà la del director grec Teodor Currentzis, que debutarà a Barcelona el 4 de març de 2020, a L’Auditori. Currentzis, “el més desitjat dels directors emergents del món”, segons Prat, serà al capdavant de l’Orquestra Simfònica SWR d’Stuttgart, de la qual és batuta titular, amb un programa que inclou Mort i transfiguració d’Strauss i la Simfonia núm. 1, “Tità” de Mahler. “El seu Mahler és d’un enorme interès”, apunta Prat.

Ibercamera també celebrarà el 250è aniversari del naixement de Beethoven amb el concert inaugural, el 18 de novembre de 2019 (L’Auditori), amb la Novena Simfonia i l’Orquestra de l’Òpera de Praga juntament amb l’Orfeón Donostiarra, dirigits pel mestre Karl-Heinz Steffens; i tancarà la temporada el Concert per a violí que interpretarà Pinchas Zukerman, agombolat per la Royal Philharmonic Orchestra, dirigida per ell mateix el 21 de maig de 2020 (L’Auditori).

La temporada, però, cmençarà el 6 de novembre (Palau de la Música) amb el pianista Evgeni Koroliov, que oferirà la seva visió de les Variacions Goldberg de J. S. Bach, “magnífiques i referencials”, segons Prat. El piano també serà el protagonista gràcies a les mans de Martha Argerich (“tenir-la cada any és un regal extraordinari”),amb el Concert per a piano de Ravel al costat de l’Oquestra Simfònica de Lucerna, dirigida per James Gaffigan (20.04.2020, L’Auditori). El tàndem de piano i violí format per Maria João Pires i el jove Fumiaki Miura homenatjaran la violinista Ginette Neveu (1919-1949). Pires explica que quan tenia quatre anys va assistir a un concert de Neveu a Lisboa i creu que la impressió d’aquell concert i del so d’aquell violí la van fer decidir-se a estudiar música; Neveu moria l’endemà d’aquell concert en un accident aeri. També la pianista Varvara oferirà un concert extraordinari amb Sonates de Beethoven i Liszt el 3 de desembre (concert extraordinari a L’Auditori, Sala Oriol Martorell).

El violinista Fumiaki Miura repetirà com a solista del Concert per a violí de Txaikovski amb l’Oquestra Simfònica de Ràdio Frankfurt, dirigits per Andrés Orozco-Estrada. Completaran el programa obres de Mussorgski i Strauss (29.01.2020, L’Auditori). La música barroca tindrà la seva parcel·la amb el grup Forma Antiqva que lidera Aarón Zapico (07.02.2020, Palau de la Música). La soprano María Espada i el contratenor Carlos Mena seran els cantants solistes de l’Stabat Mater de Pergolesi; i completaran el programa el Concerto grosso núm. 5 d’Scarlatti-Avison i la Salve Regina de Porpora. Finalment, Valery Gergiev i la seva Orquestra Simfònica del Teatre Mariïnski tornaran a Barcelona per oferir el Requiem de Verdi, amb el Cor Ibercamera que dirigeix Mireia Barrera (30.03.2020, L’Auditori).

La imatge d’aquesta propera temporada vol tornar als orígens recuperant la tipografia que va dissenyar Yves Zimmermann als inicis, tot retent homenatge a l’autor del logotip, que és i ha estat imatge al llarg de tots aquests anys. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet