ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Maria Canals Porta Cua al Passeig de Gràcia el dia 30 de març

28/3/2019 |

 

El Concurs Maria Canals Barcelona convoca els mitjans a l'acte de dissabte dia 30, El Maria Canals Porta Cua al Passeig de Gràcia, on se situaran 10 pianos de cua en l'emblemàtica artèria de la ciutat. Hi haurà actuacions d'alumnes del Projecte social Em toca!, promogut conjuntament per l'OFF Concurs Maria Canals i la Fundació Jesús Serra, i artistes com Bruno Oro.

El Concurs Internacional de Música Maria Canals i la Fundació Jesús Serra tornaran a omplir de pianos el passeig de Gràcia aquest dissabte, 30 de març, de 10.00 a 20.00 h. Gràcies a aquesta acció, aquest emblemàtic carrer de Barcelona reunirà 10 pianos de cua a disposició de qui els vulgui tocar. Dos dels pianos que es podran tocar són pianos de gran cua, instruments que habitualment només es troben als grans auditoris. El passeig de Gràcia s'inundarà de partitures, improvisació, de professionals i amateurs, estudiants i transeünts, que quedaran atrapats per la màgia del piano.

Les localitzacions on hi haurà els pianos són les següents:

1. Passeig de Gràcia, 6
2. Passeig de Gràcia, 13
3. Passeig de Gràcia, 38-40
4. Passeig de Gràcia, 43
5. Passeig de Gràcia, 59
6. Passeig de Gràcia, 70
7. Passeig de Gràcia, 80
8. Passeig de Gràcia, 91
9. Passeig de Gràcia, 104
10. Jardinets de Gràcia

Durant tot el dia, els ciutadans gaudiran de recitals d'estudiants de diverses escoles de música i conservatoris, i també dels alumnes de Ciutat Meridiana i Verneda que han estat becats pel Concurs Maria Canals i la Fundació Jesús Serra a través del projecte social "Em toca!", que posa a l'abast de prop d'un centenar d'infants de 6 i 7 anys de barris amb un alt percentatge de població en situació de vulnerabilitat social, la possibilitat d'estudiar piano. La seva actuació serà a les 12 del migdia a la Casa Batlló. A continuació, el músic i actor Bruno Oro oferirà un recital als Jardinets de Gràcia, a les 13.00 h. En les dues localitzacions hi haurà els dos pianos de gran cua.

Aquest any, aquells ciutadans que toquin els 10 pianos repartits pel passeig de Gràcia entraran en el sorteig de 3 entrades dobles per a la gran final del dia 3 d’abril al Palau de la Música. L'organització imprimirà unes postals que els interessats hauran de segellar a cada un dels 10 pianos. Els millors moments de la jornada podran compartir-se en les xarxes socials a través de fotografies, vídeos i missatges amb l'etiqueta #PianosBCN i #johitoco.

L'esperada acció El Maria Canals porta cua al passeig de Gràcia es tracta d'una de les activitats més destacades durant els dies del Concurs pel nombre de pianos a disposició de la ciutadania i la seva localització en un espai tan emblemàtic de Barcelona. L'estreta col·laboració entre la Fundació Jesús Serra i el Concurs Maria Canals per acostar el piano i la música a la població de tot Espanya ha permès portar aquesta activitat participativa a ciutats com Madrid, Toledo, Salamanca, Cadis, València, Màlaga, Santiago de Compostel·la o Sevilla. La propera acció conjunta entre la Fundació Jesús Serra i el Concurs Maria Canals tindrà lloc a Lleó el dia 10 de maig.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet