ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ja es coneixen els 18 concursants del 65 Concurs Maria Canals

28/3/2019 |

 

Ja es coneixen els 18 concursants del 65 Concurs Maria Canals que participaran a la segona prova el 28 i 29 de març

Avui s’han conegut els resultats de la primera prova del 65 Concurs Maria Canals Barcelona. Dels 53 concursants que participen enguany, 18 han passat a la segona prova, dels quals 4 tenen menys de 20 anys. Els concursants seleccionats procedeixen de 12 països diferents, encapçalats per Rússia, seguida de Corea, Xina, Gran Bretanya i Ucraïna, amb presència catalana. Els nou membres del jurat han emès el seu veredicte, i de totes les puntuacions se n’ha fet una mitjana. Per obtenir un valor més ponderat, de cada concursant es treu la nota més alta i la més baixa.

En el moment de fer-se públic el resultat, enlloc de comunicar-se l’ordre de classificació de més a menys puntuació, es dóna el nom dels concursants amb el número de participant que va ser assignat dissabte passat a la recepció. Aquests 18 aspiraran a la semifinal, on es tenen en compte els resultats tant de la primera prova com de la segona prova, de manera que el sistema és acumulatiu. El Concurs Maria Canals busca un o una pianista complet o completa, que hagi respost amb excel.lència a totes les proves, que han requerit interpretar estils diferents i programes variats. D’aquesta manera, el jurat fa una valoració polièdrica i global de la participació del o la concursant en el certamen.

La segona prova abraça les grans obres romàntiques, la música del segle XX i compositors del present i estarà composta per 18 recitals de 40 minuts cadascun entre els dies 28 i 29 de març a les 10h i a les 17h, així com la semifinal serà el dia 31 de març a les 10h i a les 17h consistent en un recital lliure amb una obra espanyola obligada.

Els preus de la primera i la segona prova són de 5 euros per sessió, així com la semifinal té un cost únic de 10 euros. Quan acabi cada prova, es traslladaran els resultats als participants i es farà una nota de premsa al respecte. Cal recordar que totes les proves són obertes al públic.

Els participants que passen a la segona prova són:

N. NOM PAÍS
COUNTRY
PAYS
3 KLIUCHKO, Aleksandr ------------- Rússia
7 LEE, Jin-Hyeon ------------- Corea, R.G.
8 LYNOV, Philipp ------------- Rússia
16 GUO, Zhiheng ------------- Xina
18 YANG, Yuanfan ------------- Gran Bretanya
21 KUZNETSOV, Nikolai ------------- Rússia
22 MIKDAD, Aidan ------------- Holanda
29 GRINSHTEIN, Natanel ------------- Israel
30 CHOW, Aaron ------------- Canadà
31 LIEPINS, Daumants ------------- Letònia
32 EVANS, Daniel Hyunwoo ------------- Gran Bretanya
43 KYRYCHENKO, Rafael ------------- Portugal
44 WONG, Ka Jeng ------------- Hong Kong
45 KIM, Su Yeon ------------- Corea, R.G.
49 NAVA, Jorge ------------- Espanya
53 SASKO, Polina ------------- Ucraïna
54 CHEN, Xuehong ------------- Xina
56 LOPATYNSKYI, Roman ------------- Ucraïna

Els membres del prestigiós jurat presidit per Carlos Cebro (Uruguai/França), director artístic del concurs, són Albert Attenelle (Espanya), Tomas Böckheler (Alemanya), Ewa Osinska (Polònia), Pavel Nersessian (Rússia), Sunghoon Simon Hwang (Corea del Sud), Danielle Laval (França), Mladen Tcholitch (Sèrbia/França), Begoña Uriarte (Espanya/Alemanya). D’aquests, Attenelle, Hwang, Leval i Tcholitch és el primer any que vénen com a jurats del Concurs Maria Canals. A més, Mladen Tcholitch, Hwang Leval i Begoña Uriarte han estat premiats anteriorment al concurs. Cal recordar que els membres del jurat no han pogut presentar ni alumnes ni familiars al certamen.

El concurs s’estructura en dues proves eliminatòries, una semifinal i una gran final amb orquestra. Aquestes proves se celebren a la prestigiosa sala de concerts del Palau de la Música Catalana, on el concurs hi té les seves oficines. Yamaha cedeix el gran piano de cua del concurs (Piano Yamaha CFX Gran Cua) des de fa molts anys i col.labora en activitats de l'OFF Concurs. Aquest model CFX es va estrenar a Espanya fa tres anys amb el Maria Canals. És interessant de remarcar que tots els concursants toquen el mateix piano a totes les proves i també al Saló de Cent, on es fa el lliurament de premis.

La gran final té lloc el dia 3 d’abril a les 20h a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, amb tres concerts per a piano i orquestra interpretats pels finalistes i la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), sota la direcció de Manuel Valdivieso. La final serà enregistrada per Catalunya Música i retransmesa el 5 d’abril a les 11h. Els preus oscil.len entre 15 i 35 euros. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet Amb el suport de