ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Vuit joves talents de 7 països diferents passen a la semifinal del 65è Concurs Maria Canals

29/3/2019 |

 

Avui s’han conegut els resultats de la segona prova del 65è Concurs Maria Canals Barcelona. Dels 53 concursants que participen enguany, 18 han passat a la segona prova i, d’aquests, 8 han passat a la semifinal, fet destacable ja que, donat l’alt nivell dels participants, el jurat ja decidit que, enlloc de 6 aspirants, com és habitual, se’n classifiquin vuit, dels quals 4 tenen menys de 20 anys.

Els participants que passen a la semifinal són:

N. CONCURSANT
CONTESTANT PAÍS
COUNTRY
PAYS
3 KLIUCHKO, Aleksandr ------------- Rússia
8 LYNOV, Philipp ------------- Rússia
22 MIKDAD, Aidan ------------- Holanda
30 CHOW, Aaron ------------- Canadà
31 LIEPINS, Daumants ------------- Letònia
44 WONG, Ka Jeng ------------- Hong Kong
49 NAVA, Jorge ------------- Espanya
54 CHEN, Xuehong ------------- Xina

Els concursants seleccionats procedeixen de 7 països diferents, encapçalats per Rússia i amb presència catalana. Els nou membres del jurat han emès el seu veredicte, i de totes les puntuacions se n’ha fet una mitjana. Per obtenir un valor més ponderat, de cada concursant es treu la nota més alta i la més baixa.

La semifinal serà el dia 31 de març a les 10h i a les 17h consistent en un recital lliure amb una obra espanyola obligada. Els preus de la semifinal tenen un cost únic de 10 euros. Quan acabi cada prova, es traslladaran els resultats als participants i es farà una nota de premsa al respecte. Cal recordar que totes les proves són obertes al públic.

En el moment de fer-se públic el resultat, enlloc de comunicar-se l’ordre de classificació de més a menys puntuació, es dóna el nom dels concursants amb el número de participant que va ser assignat dissabte passat a la recepció. Aquests 8 aspiraran a la gran final, on es tenen en compte els resultats tant de la primera prova com de la segona prova, així com la semifinal, de manera que el sistema és acumulatiu.

El Concurs Maria Canals busca un o una pianista complet o completa, que hagi respost amb excel.lència a totes les proves, que han requerit interpretar estils diferents i programes variats. D’aquesta manera, el jurat fa una valoració polièdrica i global de la participació del o la concursant en el certamen.

El concurs s’estructura en dues proves eliminatòries, una semifinal i una gran final amb orquestra. Aquestes proves se celebren a la prestigiosa sala de concerts del Palau de la Música Catalana, on el concurs hi té les seves oficines. Yamaha cedeix el gran piano de cua del concurs (Piano Yamaha CFX Gran Cua) des de fa molts anys i col.labora en activitats de l'OFF Concurs.

La gran final té lloc el dia 3 d’abril a les 20h a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, amb tres concerts per a piano i orquestra interpretats pels finalistes i la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), sota la direcció de Manuel Valdivieso. La final serà enregistrada per Catalunya Música i retransmesa el 5 d’abril a les 11h. Els preus oscil.len entre 15 i 35 euros.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet