ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Arriba la Gran Final del 65è Concurs Internacional de Música Maria Canals

1/4/2019 |

 

El dia 3 d’abril, a les 20h, se celebrarà al Palau de la Música la Gran Final de la 65a edició del Concurs Maria Canals
Només 3 pianistes entre els 88 concursants acceptats de 33 nacionalitats diferents participaran en la Prova Final acompanyats de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), sota la direcció de Manuel Valdivieso
Daumants Liepinš, Aleksandr Kliuchko i Ka Jeng Wong seran els protagonistes de la nit i faran la seva primera aparició pública a l’Aeroport del Prat Josep Tarradellas el dia 4 d’abril

 

El dimecres 3 d’abril a les 20h a la sala de concerts del Palau de la Música Catalana se celebrarà la Gran Final de la 65a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals, que comptarà un any més amb el suport de la Fundació Banc Sabadell. La Gran Final és el moment més important del concurs i en el qual es decideix el guanyador. Dels 88 concursants acceptats en aquesta edició, i després de 3 proves eliminatòries, només 3 pianistes han estat seleccionats pel jurat professional internacional per participar en el concert final.

3 KLIUCHKO, Aleksandr ------------- Rússia, 18 anys
31 LIEPINŠ, Daumants ------------- Letònia, 24 anys
44 WONG, Ka Jeng ------------- Hong Kong, 28 anys

Els tres finalistes optaran al Primer Premi del Concurs, el Premi Fundació Jesús Serra, amb una dotació de 25.000€. El Segon Premi del Concurs, Premi Fundació Carulla, valorat en 10.000€, i el Tercer Premi, Premi Fundació Lluís Coromina, valorat en 6.000€, completen els tres premis principals als quals opten els tres finalistes. En total, els joves talents del concurs s’enduran més de 80.000€ en premis principals, premis especials i més de 30 recitals i concerts amb orquestra remunerats per Catalunya, Espanya i l’estranger.
Els aspirants interpretaran, amb l’acompanyament de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i sota la direcció de Manel Valdivieso, els següents concerts per a piano i orquestra:

P.I. Txaikovski
Concert op. 23 núm. 1 en Si b menor
Allegro non troppo e molto maestoso-Allegro con spirito
Andantino simplice – Prestissimo
Allegro con fuoco

Serà interpretat per Aleksandr Kliuchko i Daumants Liepinš.

F. Chopin
Concert op. 11 núm. 1 en Mi menor
Allegro maestoso
Romance – Larghetto
Rondo - Vivace

Serà interpretat per Ka Jeng Wong.

Els preus de les entrades per la final oscil·len entre els 10 i els 35 euros, encara que tots els estudiants de música tenen un 50% de descompte per accedir al concert. Els assistents a la Prova Final podran votar el seu finalista preferit i participar en l’atorgament del Premi del Públic, que consisteix en 25 hores d’enregistrament i producció ofertes per Solfa Recording. A més, un jurat d’estudiants de piano de 15 escoles de música i conservatoris atorgarà el Premi dels Estudiants. La declaració del guanyador oficial del concurs, del premi del públic i del premi dels estudiants es proclamarà el mateix dia de la Gran Final al Palau de la Música Catalana davant de tots els assistents.

La primera aparició dels guanyadors en públic serà el dia després de la final, el dia 4 d’abril a les 12h, on oferiran un recital obert a tothom a l’Aeroport del Prat Josep Tarradellas gràcies a l’acord entre el Concurs Maria Canals i AENA. En el marc de la projecció internacional del concurs, l’Aeroport del Prat Josep Tarradellas és el millor escenari pel debut i l’enlairament professional d’aquests joves talents mundials del piano després de guanyar aquest prestigiós certamen.

El Concurs Maria Canals és el degà dels concursos de música a l’Estat. Creat l’any 1954, des de llavors s’ha celebrat de manera ininterrompuda cada any. És membre de la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música des de 1958 i l’Alink-Argerich Foundation. El 2018, durant la celebració del concurs, el Maria Canals Barcelona va acollir, al Palau de la Música Catalana, la I Conferència Mundial de Concursos de Piano. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet