ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El quartet de saxos Kebyart Ensemble toquen per primera vegada a l'Auditori Municipal de Terrassa

2/4/2019 |

 

El quartet de saxos, Kebyart Ensemble, (www.kebyart.com), format per Pere Méndez, saxòfon soprano, Víctor Serra, saxòfon alt, Robert Seara, saxòfon tenor i Daniel Miguel, saxòfon baríton , actuarà el proper dissabte 13 d’abril a les vuit del vespre per primera vegada a la ciutat de Terrassa, a l’Auditori Municipal (C/ Miquel Vives 2), dins del cicle Les Cambres de l’Auditori, concerts destinats a divulgar la música de cambra, un dels gèneres més refinats i que gaudeix de més repertori dins del món de la música clàssica, però sovint desconegut o poc programat a les sales de concert.

 

Amb un programa que inclou Bach, Schubert, Haas, Françaix i Falla, repassaran totes les possibilitats que pot oferir una formació com el quartet de saxos. Obre el concert el primer Contrapunctus de l'Art de la fuga de Bach. Una obra que va ser publicada sense cap indicació d'instrumentació i que serveix de preludi per al Quartet n ° 10 de Schubert. Una obra d'extrema joventut, ja que Schubert la va compondre quan tenia només setze anys, i que va ser publicada pòstumament. La tonalitat de mi bemoll major està present en tots els moviments, donant lloc al que s'anomena una obra homotonal. Així Schubert és capaç de mostrar-nos tota una paleta de riqueses harmòniques i colors tímbrics.

 

Per continuar, un salt al present més immediat amb una obra d'un altre compositor austríac. Malgrat la seva recent creació, s'ha convertit en una de les més interpretades de la formació del quartet de saxos. El concepte de l'arquitectura sonora és crucial per entendre com està creada l'obra, ja que els sons i textures amb què juga l'autor neixen de la sèrie harmònica de sons fonamentals. Tot so està format per una freqüència fonamental de la qual sorgeixen totes les altres freqüències que configuren el timbre i la qualitat sonora, de la mateixa manera que en un edifici, on els fonaments sustenten la part visible d'aquest.

 

Acompanyen aquest programa les obres de Françaix i Falla: oferint una contrapunt desenfadat i fresc per un programa complet.

 

La durada aproximada del concert és de 60 minuts i es poden adquirir les entrades a partir de 7,50 € a 10 € a https://www.ticketea.com/entradas-concierto-kebyart-ensemble/ 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet