ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Mariona Vila ha estrenat una obra amb l'OBC, dins el programa Et Toca a Tu

2/4/2019 |

 

La compositora Mariona Vila ha estrenat aquest cap de setmana la seva obra Gall de foc en la temporada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) els dies 29, 30 i 31 de març passat a l’Auditori de Barcelona. Es tracta d’una obra per a orquestra i conjunt infantil per encàrrec del Consorci de l’Auditori i l’Orquestra per al programa d’integració social Et Toca a Tu d’Apropa Cultura.

L’obra s’ha interpretat amb la col·laboració de l’alumnat de l’Escola Pepa Colomer del Prat de Llobregat; el programa d’aquest concert va incloure obres de Brahms, Schumann i Stravinsky. Gall de foc està inspirada en L’ocell de foc d’Stravinsky i s’ha gestat conjuntament amb l’Escola Pepa Colomer. Es pot veure el procés de creació en aquest enllaç. A banda de formar part d’un projecte d’integració social singular, l’obra té la particularitat de ser l’única obra encàrrec a una dona d’aquesta temporada 2018-19 de l’OBC; aquesta temporada inclou tres obres compostes per dones d’un total de 84.

Et Toca a Tu, de l’activitat Apropa Cultura, és un projecte social que, a través de la música permet, amb aquesta com a eix de cohesió, que persones amb dificultats o en situació de vulnerabilitat puguin viure una experiència de superació, sentiment de grup i de comunitat. Et Toca a Tu –iniciativa organitzada per l’Auditori de Barcelona, Apropa Cultura, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i el suport de L’Auditori Educa– consisteix en la creació d’un concert participatiu programat en la temporada oficial de l’OBC juntament amb entitats socials que treballen amb la música com a eina d’integració social. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet