ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Emmanuelle Haïm dirigeix Le Concert d'Astrée al Liceu

3/4/2019 |

 

Dues autoritats vocals en aquest repertori com la soprano Sandrine Piau i el contratenor Tim Mead acompanyaran sobre l’escenari l’orquestra barroca

Un dels conjunts de música barroca més prestigiosos del món, Le Concert d’Astrée, torna al Liceu el dissabte 6 d’abril sota la direcció de la seva fundadora Emmanuelle Haïm. Ho farà amb un programa dedicat als Desperate Lovers, aquells amors impossibles inherents a l’opera seria del primer terç del segle XVIII. Aquest concert comptarà amb algunes de les àries més suggeridores d’òperes de Georg Friedrich Händel i amb les veus de dues autoritats en aquest repertori com la soprano Sandrine Piau i el contratenor Tim Mead.

 

El programa del concert començarà amb un títol que acaba de passar per l’escenari del Liceu, Rodelinda, que a més de ser una de les seves òperes més exitoses també culmina la trilogia iniciada amb Giulio Cesare i continuada amb Tamerlano. El recorregut també inclourà una ària de la cantata napolitana Aci, Galatea e Polifemo i fragments de tres òperes menys conegudes indirectament inspirades en el poema èpic Orlando furioso d’Ariosto, que narra les gestes d’alguns cavallers de Carlemany: Ariodante, Orlando i Alcina. Finalment, Rinaldo, una de les primeres òperes per al públic anglès, sobre La Gerusalemme liberata de Tasso, tancarà el programa.

 

Le Concert d’Astrée

Le Concert d’Astrée és un dels conjunts vocals i instrumentals barrocs més prestigiosos del món. Va ser fundat l’any 2000 per Emmanuelle Haïm, qui any rere any s’ha envoltat dels músics més destacats en aquest repertori i que comparteixen una mateixa visió artística, tan expressiva com autèntica. Les gires han dut aquesta formació pels escenaris de més renom del món i acompanyats dels solistes més devots de la música dels segles XVII i XVIII.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet