ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El pianista letó Daumants Liepiņš guanya el 65è Concurs Internacional de Música Maria Canals de

4/4/2019 |

 

El guanyador s’ha endut el Premi Fundación Jesús Serra i diversos recitals i concerts amb orquestra
Aleksandr Kliuchko (Rússia) ha guanyat el Segon Premi, Premi Fundació Carulla, i KaJeng Wong (Hong Kong) rep el Tercer Premi, Premi Fundació Lluís Coromina. La Cerimònia de Lliurament dels Premis serà el dia 4 d’abril a les 18h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

El pianista letó de 24 anys Daumants Liepiņš s’ha endut el Primer Premi, Premi Fundación Jesús Serra, amb un import de 25.000€. En segon lloc, rus Aleksandr Kliuchko, de 18 anys, s’ha endut el premi Premi Fundació Carulla valorat en 10.000€ i el tercer guardó, el Premi Fundació Lluís Coromina, ha estat atorgat al pianista de Hong Kong KaJeng Wong, de 28 anys, i està valorat en 6.000€. Aquest any hi han participat un total de 88 joves pianistes de 33 nacionalitats.

La Prova Final ha tingut lloc a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana. Els 3 finalistes han estat acompanyats durant la seva actuació per la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), dirigida per Manuel Valdivieso. El guanyador, Daumants Liepiņš, ha interpretat el Concert per a piano op. 23 número 1 en Si b menor de Txaikovski.

També s’ha atorgat el Premi del Públic, ofert per Solfa Recordings, consistent en 25 hores d’enregistrament i edició, que ha estat pel concursant (nacionalitat i nom). El premi del jurat del estudiants ha estat per a Daumants Liepiņš.

Els guanyadors del concurs es repartiran més de 80.000€ entre premis principals, premis especials i concerts remunerats per Catalunya, Espanya i l’estranger, entre els quals destaca concerts en les temporades estables d’orquestres com la Simfònica de Madrid, Simfònica de Granada, Simfònica de Bilbao, Simfònica de Tenerife o Simfònica de Madrid. El premiat també guanya un enregistrament amb la discogràfica Naxos. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet