ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Schubertíada 2019 celebra els 25 anys del debut de Matthias Goerne

5/4/2019 |

 

L’edició d’enguany comptarà amb grans figures que doten la Schubertíada d’una gran qualitat artística que la consoliden com un dels festivals de referència a Europa gràcies sobretot a la seva aposta ferma pel lied, la forma musical vocal més netament romàntica. Amb una mirada al futur comptarà amb la participació d’intèrprets més joves que hi fan el seu debut o el retorn d’artistes el nom dels quals ja no es pot oblidar.

Programa
S’han programat un total de 19 concerts durant l’estiu entre Vilabertran, Figueres, Castelló d’Empúries i Valdegovía/Gaubea (Àlaba, País Basc). S’hi afegeixen 5 durant al llarg d’aquest any i del 2020 a Barcelona, que en fan un total de 24.

25 anys amb Matthias Goerne
En aquesta 27a edició de la Schubertíada és celebren els 25 anys del debut de Matthias Goerne i dos recitals que commemoren la relació entre el baríton i el festival. Tal com diu Jordi Roch, president de l’Associació Franz Schubert: “Ell simbolitza la fidelitat a la nostra iniciativa”.

Christian Gerhaher
La Schubertíada arriba al Palau de la Música Catalana amb el debut en recital del baríton Christian Gerhaher, acompanyat del seu inseparable pianista Gerold Huber. Un duo que és un referent ineludible en el circuit internacional del lied.

Recitals a Vilabertran
Damunt l’escenari de la canònica de Santa Maria de Vilabertran es podrà veure a Christiane Karg, soprano alemanya, que inaugurarà l’edició amb el seu retorn al festival després de deu anys com a reina del lied.

També torna Andrè Schuen, baríton que va debutar l’estiu passat a la Schubertíada, establert com a referent gràcies a la seva noblesa vocal. A més, la mezzosoprano Joyce DiDonato ofereix un concert amb la prèmier europea de la seva versió del Viatge d’hivern, el gran clàssic schubertià.

No podia faltar el Quartet Casals, considerat com un clàssic de l’estiu, que torna un any més a la Schubertíada per posar el punt final a Vilabertran, ja que serà l’últim concert.

Wolfram Rieger
Degut a l’estreta relació que té el festival amb Wolfram Rieger, se li ha encarregat la interpretació del Cançoner espanyol d’Hugo Wolf, obra caracteritzada per la seva llarga extensió i complexitat per a la qual el mestre Rieger ha escollit dos dels millors cantants de la nova generació: la mezzosoprano Marie Seidler i el baríton Manuel Walser. Sens dubte un dels plats forts de la 27a edició de la Schubertíada. 

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet