ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Museu de la Música recull moments estel·lars de la música simfònica a Barcelona

16/4/2019 |

 

El Museu de la Música recull els 18 Moments estel·lars de la música simfònica a Barcelona en una exposició a l'aire lliure. La primera òpera que es va fer a la ciutat i les visites de Chopin, Liszt, Strauss, Britten i Schönberg són alguns dels moments destacats de la mostra

L'exposició s'ha instal·lat a la Llanterna de L'Auditori i es podrà veure durant els propers mesos

El Museu de la Música proposa una mostra que repassa els divuit grans moments que ha viscut la música simfònica a Barcelona durant els darrers tres segles.

La mostra 18 moments estel·lars de la música simfònica a Barcelona s'ha instal·lat a les columnes de la Llanterna de L'Auditori, de manera que és accessible i gratuïta per a tota la ciutadania. Cada panell explicatiu inclou un codi QR en el qual, amb l'ajuda d'un telèfon mòbil, els visitants podran sentir la música relacionada amb cada explicació.

Els divuit moments seleccionats van des de l'estrena de l'òpera Il più bel nome d'Antonio Caldara l'any 1708 a la inauguració de L'Auditori el 22 de març de 1999 amb Alicia de Larrocha al piano. Entre aquests fets hi trobem les estrenes barcelonines del Così fan tutte de Mozart, La Creació de Haydn, la Passió segons Sant Mateu de Bach i la primera audició de música de Wagner de la mà d'Anselm Clavé, o les visites de Chopin, Liszt, Strauss, Massenet, Schönberg, Britten i Berg.

Altres moments destacats són el primer enregistrament mundial dels concerts de Beethoven, Mendelssohn i Bruch per part de Joan Manén, l'estrena mundial d'un fragment de la Simfonia Turangalila de Messiaen o la celebració al Liceu del Festival Wagner l'any 1955, que va suposar la primera vegada que la companyia del Festival de Bayreuth sortia del seu temple alemany.

Coordinada pel director del Museu de la Música, Jaume Ayats, l'exposició compta amb textos de diversos especialistes, com Joaquim Rabasseda, Mercedes Conde, Sara Guasteví, Pepe Reche o Oriol Pérez Treviño, entre altres.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet