ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Yuri Temirkànov porta un festival Txaikovski al Palau de la Música Catalana

2/5/2019 |

 

Al capdavant de l’Orquestra Filharmònica de Sant Petersburg i amb el pianista Behzod Abduraimov, torna amb les entrades gairebé exhaurides

 

El proper dijous torna al Palau de la Música Catalana el prestigiós director rus Yuri Temirkànov amb la seva formació, l’Orquestra Filharmònica de Sant Petersburg. En aquesta ocasió arriba amb un festival Txaikovski, amb dues de les obres més estimades del repertori universal: el Concert per a piano núm. 1, en Si bemoll menor, op. 23 i la Simfonia núm. 5, en Mi menor, op. 64 del compositor rus.

 

El jove pianista Behzod Abduraimov serà l’encarregat d’interpretar el famós Concert per a piano núm. 1 de Piotr Ílitx Txaikovski, que ocuparà tota la primera part. Peça que Nikolai Rubinstein va rebutjar quan Txaikovski li va ensenyar la partitura, però que amb els anys s’ha convertit, especialment el primer moviment, en una de les melodies més identificables del compositor rus. A la segona part del concert, Temirkànov dirigirà la Simfonia núm. 5, en la qual Txaikovski evoca tot el seu turment interior i la força del destí.

 

Yuri Temirkànov és el director artístic i el titular de l’Orquestra Filharmònica de Sant Petersburg des del 1988, amb la qual fa gires i enregistraments habitualment. Fa gairebé dues dècades que se celebra a Sant Petersburg, per iniciativa i amb direcció artística seva, el Festival Internacional d’Hivern Arts Square, que aplega artistes de gran envergadura. Ha treballat amb les principals orquestres d’Europa, com les filharmòniques de Berlín, Viena, Londres, Staatskapelle de Dresden, Simfònica de Londres, Orquestra Reial del Concertgebouw, Orquestra de l’Acadèmia Nacional de Santa Cecília de Roma i la del Teatro alla Scala de Milà, entre d’altres. 

 

Behzod Abduraimov, nascut el 1990 a l’Uzbekistan, és un dels pianistes de la seva generació amb més projecció internacional. Treballa amb les principals orquestres d’arreu: Filharmònica de Los Angeles, London Symphony Orchestra, Orquestra Simfònica de l’NHK i Münchner Philharmoniker, i amb prestigiosos directors, com V. Gergiev, V. Ashkenazy, M. Honeck, L. Viotti, V. Petrenko, J. Gaffigan, J. Hrůša i V. Jurowski. Guanyador del Concurs Internacional de Piano de Londres (2009), és antic alumne del Centre Internacional de Música de la Park University, on va estudiar amb Stanislav Ioudenitch, i ara hi és artista resident.

L’Orquestra Filharmònica de Sant Petersburg té el seu inici al segle XIX amb el tsar Alexandre III, que va decretar la creació del Cor de Música de la Cort, transformada més endavant en l’Orquestra de la Cort. Valorada per la premsa estrangera entre l’elit mundial i com l’orquestra més històricament significativa de Rússia, ha actuat a les millors sales del món i sota la batuta dels directors més reconeguts. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet Amb el suport de