ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Joyce DiDonato protagonitza Agrippina Händel al Liceu

14/5/2019 |

 

La mezzosoprano Joyce DiDonato protagonitza el proper 18 de maig Agrippina de Georg Friedrich Händel al Gran Teatre del Liceu. La cantant nord-americana retorna amb un repertori que forma part dels seus programes d’òpera i concert, al costat d’un repartiment amb grans noms especialistes en òpera barroca com el baix Luca Pisaroni i els contratenors Franco Fagioli i Xavier Sabata entre d’altres. El mestre Maxim Emelyanychev, recent guanyador del Premi Artista Revelació als Opera Awards, dirigirà el conjunt Il Pomo d’Oro, formació de referència del barroc, per abordar una de les millors òperes del gènere de principis del segle XVIII.

La sisena òpera del catàleg de Händel va ser l’última que el compositor saxó va estrenar a Itàlia. El llibret de Vincenzo Grimani es basa en l’ascens al tron de l’emperador Neró i posa sobre la taula la corrupció del poder polític. La partitura, fresca i desimbolta, s’estructura sobre la base d’àries i canzonette àgils, i acords amb l’estil venecià i amb un evident sentit de l’humor en molts dels seus números musicals.

Agrippina és una òpera en tres actes i llibret de Vincenzo Grimani que es va estrenar el 26 de desembre de 1709 al Teatro San Giovanni Grisostomo de Venècia. Al Liceu no va arribar fins el 16 de novembre de 2013, on s’ha representat tan sols 6 cops.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet Amb el suport de