ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Lassus Quartett & Seed Music presenten el projecte ‘Music in silence'

16/5/2019 |

 

Ahir es va presentar a l’Arts Santa Mònica de Barcelona ‘Music in silence’ un projecte del segell noruec Backlash Music que té per objectiu experimentar i documentar el procés d'enregistrament de la peça ‘Ombre nel mattino di piero’ del compositor contemporani Salvatore Sciarrino i inspirada en el seu paisà de Sansepolcro, a la Toscana, Piero della Francesca, en silenci. Així és com ho va fer el Lassus Quartett, liderat pel violinista català Joel Bardolet, durant cinc silenciosos dies en un indret aïllat de la costa de Noruega en un intent reeixit de que el llenguatge verbal no bloquegés el procés creatiu.

Durant la presentació es va poder veure el teaser amb l'experiència plasmada durant els assajos i l’enregistrament en un film documental. A continuació el Quartet va oferir un breu concert combinant sense pausa fragments d’obres d’Ockeghem, Kurtag i Cage. La interpretació acurada i de gran intensitat va arrossegar els assistents a la concentració cap a un so net i equilibrat, molt treballat, d’aquests joves intèrprets i els va sumir en un agradable estat de repòs i suavitat poc freqüent.

L'acte, introduït pel jove compositor català Joan Magrané que va destacar el mètode d’aproximació dels Lassus a les obres que treballen basat en el cant i en el silenci, va culminar en una xerrada amb els músics on van explicar com van viure l’experiència, així com la gènesi del grup i els futurs projectes (entre els quals el concert d’avui dijous 16 al Palau de la Música dins el XXXV Festival Internacional de Poesia de Barcelona).

Ignasi Albors
Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet