ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Més de 50 formacions musicals de tot el món opten a participar en el XIV Musiquem Lleida!, que tindr

21/5/2019 |

 

La Coral Shalom, organitzadora del certamen, fa una crida als cantaires perquè prenguin part en el concert de cloenda, que inclourà l’estrena europea de l’obra ‘Isaiah’. El festival oferirà concerts i activitats paral·leles amb la música com a eix central en diferents escenaris de la ciutat

Una cinquantena de formacions musicals d’arreu del món han presentat la seva proposta per participar en la XIV edició del Festival Internacional Musiquem Lleida!, organitzat per la Coral Shalom, que aquest any tindrà lloc del 4 al 6 d’octubre per diferents escenaris de la ciutat de Lleida. El jurat està treballant ara en la selecció dels participants d’acord amb la seva qualitat, atès que aquest escull els grups sense conèixer-ne ni la seva identitat ni la seva procedència.

D’altra banda, la Coral Shalom, que organitza l’esdeveniment, fa una crida a cantaires amb experiència perquè participin en el concert de cloenda, que tindrà lloc el diumenge dia 6 d’octubre a les 19.00 h a l’Auditori Enric Granados de Lleida. El concert anirà a càrrec de l’Orquestra del Festival, la Coral Shalom i els cantaires convidats, dirigits per Robert Faltus. Els candidats poden adreçar un correu electrònic a la Coral Shalom, (info@coralshalom.cat), atès que properament s’iniciaran els assajos de la producció final.

En el marc d’aquest concert participatiu, tindrà lloc l’estrena europea de l’obra ‘’Isaiah’, del compositor nord-americà Stephen Anderson. Es tracta d’un oratori de 7 moviments, escrit per a cor, solista, orquestra de corda i piano. L’obra va ser estrenada el novembre del 2013 a l’Universitat de Nova Carolina. Inspirada en textos bíblics del profeta Isaïes, parla en un llenguatge modern, contemporani i alhora perfectament comprensible. A nivell d’harmonia i ritme està influenciada pel jazz, ja que Anderson és un dels referents en aquest estil de música. El concert, dirigit per Robert Faltus, director de la Coral Shalom, també incorporarà l’obra ‘Papallona’ per a piano i orquestra del mateix Faltus.

Més de 5.000 persones van participar l’any passat a les activitats de la XIII edició del Musiquem Lleida, repartides entre els concerts a l’aire lliure, en equipaments culturals i actuacions a cinc restaurants de la ciutat. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet