ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Maria Callas tanca la primera temporada de La Banda ens Apropa

21/5/2019 |

 

Maria Callas tanca la primera temporada de La Banda ens Apropa, el projecte social de la Banda Municipal i Apropa Cultura. La soprano Begoña Alberdi es posa en la pell de la cèlebre soprano per portar l'òpera a col·lectius de persones grans en situació de dependència o vulnerabilitat

La Banda Municipal de Barcelona, en col·laboració amb Apropa Cultura, ha creat aquesta temporada un cicle de concerts matinals entre setmana especialment pensats per a persones grans en situació de dependència o situació de vulnerabilitat.

El cicle l'han format els programes Paisatges de Rússia, Nit d'envelat i el darrer serà Maria Callas, una vida d'òpera, que es farà els dies 21 i 22 de maig de 2019 a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori.

Els concerts van precedits d'un taller de sensibilització que es fa el mateix dia a L'Auditori i que consisteix en trobades musicals entre diferents col·lectius socials amb els músics de la Banda Municipal. L’objectiu és fer una aproximació a diverses realitats socials, crear vincles i alhora compartir la importància de la música en el dia a dia de totes les persones.

Es tracta de concerts oberts al públic general però que són inclusius i relaxats, és a dir, que no busquen la concentració en la música i el silenci, sinó la comoditat i el gaudi dels assistents.

El dimarts 21 de maig, amb motiu del concert Maria Callas, una vida d'òpera, s’ha organitzat una trobada xerrada amb persones usuàries de serveis de rehabilitació comunitària del parc sanitari de Sant Joan de Déu on podran explicar als músics la seva visió de la Salut Mental. A més, el dia 22 de maig s’ha dissenyat un taller participatiu on els músics i les persones usuàries tocaran junts en un Cercle de Percussió, guiats pel musicoterapeuta Pau Gimeno.


Maria Callas, una vida d'òpera
La soprano Maria Callas és considerada com una de les cantants d’òpera més famoses del món. Combinava una tècnica impecable de bel canto amb un gran talent teatral. Aquests dos aspectes la van convertir en La Divina.

Era extraordinàriament versàtil; podia cantar el que volgués. Per servir l’art i la música mai no va posar cap límit. Va ser també el centre d’atenció mundial per la seva relació amb el multimilionari magnat grec Aristòtil Onassis que finalment es va casar amb Jacqueline Kennedy.

Una sonada notícia que va sortir a totes les revistes del cor. Callas va ser una primera figura de la lírica i una gran dona, temperamental, lluitadora i genial.

Begonya Alberdi, cantarà algunes de les àries més famoses de la Diva en aquest luxós homenatge a la gran soprano i al món de l’òpera amb una escenografia creada especialment per David Pintó. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet