ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Club Wagner celebra el primer aniversari

22/5/2019 |

 

El Club Wagner celebra el primer aniversari amb un èxit de participació i situant-se com a referent del wagnerisme al sud d’Europa

 

Avui s’ha celebrat el primer aniversari del Club Wagner Barcelona, coincidint amb el 206è aniversari del naixement de Richard Wagner. El president del Club, Manel Bertran, ha fet una valoració de la temporada, ha anticipat novetats per a la que ve i ha esbossat més atentament un dels projectes estrella del Club Wagner. S’ha ofert un petit piscolabis que s’ha clos de manera molt wagneriana, amb la Novena simfonia de Beethoven, obra que el compositor feia interpretar en dates assenyalades.

El Club Wagner Barcelona va obrir les seves portes ara fa just un any, el 22 de maig de 2018, amb gran expectació per part del món musical a Barcelona, però també ha despertat la curiositat de melòmans d’arreu de Catalunya, Espanya i catalans residents a l’estranger, així com associacions wagnerianes consolidades. En aquest primer any d’existència suma més de 150 membres, que han pagat la simbòlica quota de 30 euros anuals, i més de 400 simpatitzants que han pogut assistir a les més de trenta activitats, amb una mitjana d’afluència de 50 persones per sessió, tot i que en algunes ocasions s’ha arribat al centenar.

Aquestes activitats consisteixen en conferències, maratons monogràfiques i visionats sobre aspectes de la vida i l’obra de Wagner, el seu context històric, compositors afins al geni de Bayreuth com poden ser Leos Janáček, Arnold Schönberg o Richard Strauss, així com amb pensadors com Nietzsche, amb qui va tenir una estreta relació. Han passat pel Club conferenciants d’avalada trajectòria com Josep Maria Solé i Sabaté, Enric Calpena, Xavier Vega, Pol Avinyó o Mar Medinyà.

A través del Fòrum Barcelona Clàssica, fruit de l’agermanament amb la revista Barcelona Clàssica, s’ha pogut debatre sobre temes d’interès per als melòmans com el lloc que ocupa la música a les nostres vides, com s'han de tractar els estereotips a les òperes, el món de la música contemporània amb testimonis de luxe com els mateixos compositors, directors musicals i gestors culturals, els cinc rols de la dona a la música, els secrets de la direcció artística, la funció d'orquestres públiques i privades o el paper de les polítiques culturals en el gust del públic. Ho hem fet amb personalitats com Carme Portacelli, Helena Bayo, Robert Brufau, Raquel García-Tomás, Joaquim Garrigosa, Christina Scheppelmann, Agustí Filomeno -i properament ho faran Josep Pons i Miguel Lerín-, així com membres cèlebres de la comunitat Barcelona Clàssica, com Elio Ronco Bonvehí, Mar Medinyà o Martí Marimon.

El Club Wagner Barcelona és una entitat cent per cent barcelonina, però amb el propòsit de servir a tots els catalans i obrir-se al món. Un dels objectius que es va marcar el Club va ser el de poder oferir als seus membres entrades a preus reduïts per als Festivals de Bayreuth d’aquest estiu, gràcies a l’estreta relació amb la Gesellschaft der Freunde von Bayreuth, i efectivament ha estat possible. L’agermanament amb Bayreuth i amb altres entitats dedicades al compositor és un dels propòsits que vol consolidar el Club Wagner Barcelona. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet