ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Quartet Casals i Alban Gerhardt, al concert de la Diada Palau Casals 2019

24/5/2019 |

 

La celebració també inclou actuacions musicals al Turó Park de Barcelona, obertes a tota la ciutadania.

El concert de la 5a edició de la Diada Pau Casals Barcelona serà protagonitzat pel Quartet Casals i el violoncel·lista alemany Alban Gerhardt, que interpretaran el Quartet núm. 17, “la Caça” de Mozart i el Quintet en Do major de Schubert. El concert, que organitzen conjuntament la Fundació Pau Casals (Premi Nacional de Cultura 2018) i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, tindrà lloc el proper 19 de juny (20 h) a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana. Més informació i venda d’entrades en aquest enllaç.

La Diada Pau Casals Barcelona també inclou altres activitats, com l’acte festiu i popular al Turó Park de Barcelona el 20 de juny (20 h, d’accés gratuït), que comptarà amb les actuacions de: l’Orquestra Montsalvatge de l’IEA Oriol Martorell, sota la direcció d’Heriberto Fonseca; l’Orquestra Simfònica VOZES, dirigida per Pablo González, i la d’un grup de 40 violoncel·listes format per professors i alumnes dels principals conservatoris i escoles de música de Barcelona, dirigits per Antoni Ros Marbà i coordinats per Lito Iglesias, director del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. L’acte també comptarà amb l’actuació castellera dels Nens del Vendrell i serà presentada i conduïda per l’actriu Marcia Cisteró.

Amb la celebració de la Diada Pau Casals, la ciutat de Barcelona vol recordar el vincle històric i simbòlic del mestre amb la capital de Catalunya commemorant-ne l’enorme llegat musical i humanístic i apropant a les joves generacions la dimensió social i la transcendència internacional de la seva obra musical.

L’any 2015 es va celebrar la primera Diada Pau Casals Barcelona i el 2016 l’Ajuntament de Barcelona la va institucionalitzar. Així doncs, la Diada Pau Casals es celebra anualment per homenatjar i recordar la figura d’un dels noms més universals de la cultura catalana, amb uns actes oberts a tothom i amb vocació de créixer.

També, des de l’any 2018, l’Uruguai participa a la Diada oferint activitats culturals i musicals a capital del país, Montevideo. El proper 19 de juny l’Orquesta Juvenil del Sodre, dirigida per Ariel Britos, dedicarà el seu concert principal de la temporada al mestre Casals, a l’Auditori Nacional del Sodre, en record a la seva estada al país l’any 1931, en què va inaugurar la principal sala simfònica del país. També es farà un concert exclusivament de violoncels.

A més a més, a la Diada d’enguany s’afegeix un concert el dia 15 de juny a l’Estat nord-americà de Texas, que serà coordinat pel violoncel·lista porto-riqueny Emilio Colón, col·laborador de la Fundació Pau Casals. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet