ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Benjamin Alard torna al Palau

24/5/2019 |

 

Dijous vinent, 30 de maig (20 h, Petit Palau), el cicle Palau Bach acull el clavecinista francès Benjamin Alard, que torna per setè any consecutiu al Palau de la Música Catalana i continua així el projecte dedicat a la integral de la música per a clavecí sol de Johann Sebastian Bach en diverses temporades. Alard, deixeble del gran Gustav Leonhardt i artista d’habilitats extraordinàries, interpretarà una selecció de l’obra per a clavicèmbal sol de Bach; es podran escoltar, entre d’altres, la Tocata en Sol menor, BWV 915, el Preludi i fuga V, en Re major, BWV 874, la Partita núm. 3, en La menor, BWV 827, la Suite anglesa núm. 5, en Mi menor, BWV 810 i parts d’El clavecí ben temperat, una de les obres essencials de la història de la música.

 

Aquest projecte plurianual encarregat a Alard ha descobert al públic de Barcelona un intèrpret d’un enorme talent i una tècnica extremadament depurada, i que set temporades després s’ha consolidat com un dels traductors de referència de Bach.

 

La passió d’Alard per Bach va dur l’intèrpret a guanyar el primer premi en el Concurs Internacional de Clave del 2004 a Bruges. Des del 2007 és l’organista de l’església de Saint-Louis-en-l’Île de París, on cada temporada presenta un cicle temàtic de concerts al voltant de Bach per a diferents instruments i formacions. Des del 2005 també forma part de La Petite Bande, com a clavecinista i organista, i els darrers anys dirigeix el grup des del clave. Avui dia el músic francès divideix el seu temps entre recitals de clave i orgue, i la música de cambra. És convidat habitual com a solista dels auditoris més importants d’Europa, el Japó i Nord-amèrica. Recentment ha gravat amb Harmonia Mundi la integral de l’obra per a teclat de J. S. Bach, tant en orgue com en clavicèmbal. Una part és la que s’escoltarà en directe al concert.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet