ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

‘Alter Klang. Impromptu per a orquestra' de Casablancas es presenta al Japó

26/5/2019 |

 

El proper 28 de maig tindrà lloc a l’Opera City Concert Hall de Tòquio l’estrena al Japó de l’obra de Benet Casablancas Alter Klang. Impromptu per a orquestra a partir de Klee. Ho farà la prestigiosa NHK Symphony Orchestra, que serà dirigida pel director català Josep Pons, que també debutarà al capdavant d’aquesta primera formació nipona. El concert, que té com a títol “Music tomorrow 2019”, estarà dedicat íntegrament a la creació musical actual, amb un programa que també inclourà obres de Dai Fujikura, Shoichi Yabuta i Georges Benjamin. Es dona el cas que serà la primera vegada que aquesta orquestra programa un compositor espanyol viu.

Si bé la música de Benet Casablancas ja ha estat programada anteriorment en diferents ciutats i festivals del Japó, aquesta és la primera ocasió en què el compositor s’hi presenta amb una de les seves obres simfòniques. Alter Klang va ser escrita per encàrrec de l’Orquesta Nacional de España i després de la primera interpretació a l’Auditorio Nacional de Madrid també ha estat estrenada per tota la geografia espanyola i igualment amb èxit a diversos països europeus per orquestres de primer nivell. Altres obres de Casablancas, com Tres haikus per a piano, Moviment per a trio, New epigrams, Sis glosses sobre textos de Cees Nooteboom o Introducció, cadença i ària ja han estat presentades al país nipó, amb interpretacions de la Tòquio Sinfonietta, Nomade Ensemble, Musica QuoLacoza, Trio Kandinsky i el pianista Àlex Alguacil.

Coincidint amb aquest esdeveniment, Benet Casablancas participarà en diferents activitats programades pel Kunitachi College of Music –convidat per Toshio Hosokawa, per impartir un seminari sobre Alter Klang– i l’Instituto Cervantes de Tòquio, on se celebrarà la conferència i col·loqui “La creació musical al nostre temps: un periple personal”, els dies 27 i 29 de maig, respectivament. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet