ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Nits de Clàssica a Girona

28/5/2019 |

 

Jean-Guihen Queyras, Benjamin Appl, els germans Jussen, Christian Tetzlaff, Isabelle Faust o Benjamin Alard són alguns dels noms que es podran escoltar a la vuitena edició de Nits de Clàssica. Del 26 de juny al 30 de juliol, aquest festival omple de música la ciutat de Girona amb una programació de setze concerts.

Sota la direcció artística de Víctor García de Gomar, el Festival Nits de Clàssica reuneix artistes imprescindibles de la nova generació de música clàssica. Com ha ressaltat el tinent d’alcaldia i regidor de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, l’objectiu del festival és “trencar fronteres amb la música clàssica i apropar-la a tothom, especialment a la gent més jove”. El festival ubica els seus escenaris en alguns dels espais històrics més importants de la ciutat, com la Catedral i el seu claustre, el Saló del Tron del Museu d’Art o el monestir de Sant Daniel.

Inaugurarà el festival el clavecinista Benjamin Alard, que oferirà la integral del Clavecí ben temprat de J.S. Bach, repartida en tres nits musicals. Per altra banda, els germans Arthur & Lucas Jussen, aclamats com un dels millors duets de piano del món, tornen al festival per oferir una de les nits més màgiques del festival. El violinista Christian Tetzlaff s’estrena al festival amb un dels catàlegs imprescindibles: la integral de Sonates i partites de J.S. Bach. El pianista francès Pierre-Laurent Aimard, per la seva banda, interpretarà enmig del parc de la Devesa de Girona, el Catalogue d’oiseaux de Messiaen, un gran himne a la natura.

El festival continuarà amb el concert del pianista rus Alexey Zuev, que prendrà el relleu dels germans Jussen amb un recital dedicat íntegrament als ballets d’Igor Stravinsky. Musica Reservata de Barcelona torna a la nau central de la Catedral per oferir la Missa a sis veus (Joan Magrané), un encàrrec del festival durant tres anys consecutius que la formació està complint a parts.

El violinista Enrico Gatti acompanyat del clavecinista i director Rinaldo Alessandrini, presenten un programa que porta per títol Cross-dressing Bach, una proposta refinada a la manera d’un assaig sonor. Més corda: Jean Guihen Queyras, un dels millors violoncel·listes del món, torna al festival Nits de Clàssica, i ho farà per abordar la integral de les Suites de J.S. Bach, obra cabdal en el repertori universal. Queyràs tocarà en dos espais diferents: el Museu d’Art i el claustre de Sant Pere de Galligants.

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines participarà sota la direcció del seu concertino, Krzysztof Wisniewski i amb la soprano Marta Mathéu com a convidada especial. Milos Karadaglic l’únic guitarrista del segell Deutsche Grammophon, torna al festival Nits de Clàssica cinc anys després del seu debut a l’Estat espanyol. També actuarà el baríton Benjamin Appl, especialista en lieder i deixeble del mític Dietrich Fischer-Dieskau, que oferirà a la ciutat tres grans cicles de Franz Schubert. Acompanyada del pianista Simon Lepper, la veu d’Appl farà vibrar el públic del festival durant 3 vetllades musicals.

Tancarà la vuitena edició de Nits de Clàssica una de les artistes més estimades pel festival: la violinista Isabelle Faust. Actuarà acompanyada de tres excel·lents músics: Kristin von der Goltz, Elizabeth Kenny i Kristian Bezuidenhout, que oferiran el mateix programa que varen presentar en la darrera edició del Festival de Salzburg.

Pots consultar tota la porgramació aquí


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet