ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Maria Canals Porta Cua' a Puig-Reig

28/5/2019 |

 

El Maria Canals Porta Cua’ a Puig-Reig els dies 31 de maig i 1 de juny, amb un concert de Bernat Català

Un piano de cua estarà a disposició dels ciutadans de Puig-Reig el dia 31 de maig gràcies al projecte ‘El Maria Canals Porta Cua’ de l’OFF Concurs. El dia 1 de juny, Bernat Català, participant de la 65a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals Barcelona 2019, oferirà un recital a la Colònia Vidal de Puig-Reig
L’acció es realitza en el municipi més petit on el Maria Canals posa un piano de cua

El Concurs Internacional de Música Maria Canals continua acostant la pràctica del piano arreu de Catalunya, amb ‘El Maria Canals Porta Cua’ a Puig-Reig, el proper 31 de maig i 1 de juny. Aquesta acció es fa per segon any consecutiu en el municipi més petits de tots on el Maria Canals posa piano de cua a l’abast de tothom.

Divendres 31, a la Plaça de la Creu d’aquest municipi del Berguedà, hi haurà un piano de cua a disposició de tothom qui el vulgui tocar, entre les nou del matí i les vuit del vespre, amb un dinamitzador del Concurs que incentivarà que hi hagi caliu. A més, entre les 10.30h fins les 13h s’oferiran sessions escolars, i entre les 15.30h i les 20h tindran lloc les actuacions d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Puig-Reig i una classe magistral a càrrec del pianista Bernat Català.

El dia següent, dissabte 1 de juny, el mateix jove pianista oferirà un concert al Museu de la Colònia Vidal de Puig-Reig. Bernat Català, participant de la 65a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals, que tingué lloc al Palau de la Música entre el 23 de març i el 4 d’abril de 2019, interpretarà la Sonata op. 110 de Ludwig van Beethoven, l’Scherzo núm. 2, op. 31 de F. Chopin i la Fantasia Baetica de Manuel de Falla. El preu de l’entrada és de 5 euros (els alumnes de l’Escola de Música de Puig-Reig tenen accés gratuït) i, abans de la intervenció del pianista, el Conjunt musical de l’Escola Municipal de Música de Puig-Reig farà una actuació.

Aquestes jornades són un bon exemple de les sinèrgies que es creen entre el Concurs Maria Canals, que fomenta la rigorositat, l’excel.lència i la professionalitat, i l’OFF Concurs, conjunt d’activitats educatives, divulgatives i socials del Maria Canals i que té quatre línies d’actuació: el ‘Maria Canals Educa’, el ‘Projecte Social “Em Toca”’, ‘Tu hi toques’ i ‘El Maria Canals Porta Cua’ que, per la visibilitat que aporta, és la iniciativa més exitosa. Aquesta acció desplegada en dos dies es realitza amb la col.laboració de l’Ajuntament de Puig-Reig i el Museu de la Colònia Vidal de Puig-Reig. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet