ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Àngels Alabert, premi Fundació Valvi 2019

29/5/2019 |

 

La Fun­dació Valvi ha reco­ne­gut amb els seus pre­mis anu­als en els camps del patri­moni cul­tu­ral i artístic, la coo­pe­ració i l’eco­lo­gia, la tasca de l’asso­ci­ació Valen­tes i Acom­pa­nya­des i, a títol indi­vi­dual, la de la pia­nista Àngels Ala­bert Feliu i l’engi­nyer indus­trial Joan Vila Simon. L’acte de lliu­ra­ment dels pre­mis Valvi tindrà lloc el dijous 6 de juny, a dos quarts de vuit del ves­pre. Com ja és habi­tual, els gua­nya­dors de cada cate­go­ria seran pre­sen­tats en el moment de reco­llir el guardó per una per­so­na­li­tat vin­cu­lada al seu àmbit que en farà la glossa.

En el cas del premi Joan Saqués, des­ti­nat a una per­sona o enti­tat que hagi des­ta­cat en la pre­ser­vació, difusió o res­tau­ració del patri­moni cul­tu­ral, la pre­mi­ada ha estat la pia­nista i com­po­si­tora Àngels Ala­bert, que ha exer­cit una impor­tant tasca docent en el Con­ser­va­tori de Música Isaac Albéniz de Girona. Una enti­tat on durant 41 anys (del 1965 a final del 2006) ha impar­tit piano, música de cam­bra, com­po­sició, har­mo­nia, con­tra­punt, fuga, història de la música, entre altres matèries. Ella ha estat la fun­da­dora (1979) i direc­tora durant 30 anys del Cor Mara­gall de Girona. Serà pre­sen­tada per Josep Manuel Rueda.

Jose­fina Surina serà l’encar­re­gada de glos­sar l’acti­vi­tat de l’asso­ci­ació Valen­tes i Acom­pa­nya­des, gua­nya­dora del premi Sal­va­dor Sunyer i Aime­ric a una tra­jectòria que s’hagi dis­tin­git en el camp de la soli­da­ri­tat i la coo­pe­ració. El pro­jecte Valen­tes i Acom­pa­nya­des es va posar en fun­ci­o­na­ment a Girona i Salt el 2014, i en la seva tra­jectòria ha atès una cin­quan­tena d’ado­les­cents i joves en risc de ser vícti­mes del matri­moni forçat, la qual cosa repre­senta la punta de l’ice­berg de la situ­ació exis­tent.

Final­ment, Joan Vila ha estat reco­ne­gut amb el premi Joa­quim Codina per la seva con­tri­bució a la pre­ser­vació del patri­moni medi­am­bi­en­tal i pai­satgístic. Franc Comino farà la glossa d’aquest engi­nyer indus­trial per la UPC i engi­nyer en tec­no­lo­gia pape­rera per la Uni­ver­si­tat de Gre­no­ble. Des de l’any 1981, és el direc­tor exe­cu­tiu de LC Paper 1881, SA, una empresa cata­lana de fabri­cació de paper tissú. Vin­cu­lat a la vall de Cam­pro­don, és un dels cre­a­dors i prin­ci­pals impul­sors del Grup de Mun­ta­nya Vall de Cam­pro­don, a través del qual va impul­sar la rege­ne­ració dels camins de mun­ta­nya aban­do­nats de la vall. 

J.C.L.
El Punt / Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet